"Statoil" peļņa pērn- 3,01 miljons latu

Degvielas tirgotāja SIA "Statoil Fuel & Retail Latvia" ("Statoil") apgrozījums pērn bijis 279,775 miljoni latu, bet peļņa - 3,01 miljons latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas apgrozījums samazinājies par 2,6% - 2010.gadā "Statoil" apgrozījums bija 287,12 miljoni latu.

Savukārt "Statoil" peļņa samazinājusies par 43,8% - 2010.gadā kompānija nopelnīja 5,36 miljonus latu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā pagājušais gads novērtēts kā sekmīgs. Tirgū bija vērojams degvielas cenu pieaugums un konkurences saasināšanās degvielas mazumtirdzniecības nozarē, tomēr "Statoil" izdevās stiprināt savu konkurētspēju, veicināt efektivitāti un saglabāt līderpozīcijas tirgū.

2012.gada sākumā Latvijā darbojās "Statoil" pilna servisa degvielas uzpildes stacijas (DUS), automātiskās DUS, Rīgas naftas terminālis, aviācijas terminālis lidostā "Rīga", kā arī "Statoil" DUS, kas darbojās uz franšīzes līguma pamata.

Pērn DUS tīklā investēti vairāk nekā četri miljoni latu - atklātas divas jaunas pilna servisa DUS (Limbažos un Rīgā, Mīlgrāvja ielā). Tāpat pērn noslēgts franšīzes sadarbības līgums ar SIA "Augstceltne", līdz ar to "Statoil" tīklā sāka darbu piecas pilna servisa uzpildes stacijas (Jūrmalā uz Ventspils šosejas, Daugmales pagastā, Dreiliņos, kā arī divas Saulkrastu novadā).

Pagājušajā gadā "Statoil" veica nozīmīgas izmaiņas degvielas piedāvājumā, ieviešot jaunu dīzeļdegvielu - "D Fortis Plus". Degvielas piedāvājums tika pārskatīts un nolemts turpmāk tirgot tikai tā dēvētās "funkcionālās degvielas" - ar pievienoto papildu vērtību. Tagad "Statoil" DUS tirgo divus degvielas veidus - "95 Ultima" un "98 Ultima", kā arī divus dīzeļdegvielas veidus - "D Fortis" un "D Fortis Plus".

Šādas izmaiņas degvielas piedāvājumā veiktas, ņemot vērā augošo dīzeļdegvielas patēriņu, kā arī klientu pieprasījumu pēc augstākas kvalitātes degvielas ar lielāku efektivitāti, ekonomiju un zemākiem CO2 izmešu rādītājiem.

Pērn uzņēmumā mainīta augstākā vadība un 1.oktobrī izpilddirektores amatā stājās Ilze Siliņa, kura līdz tam vadīja "Statoil" Mazumtirdzniecības departamentu.

Nākotnē "Statoil" plāno saglabāt, kā arī turpināt attīstīt pozīcijas Latvijas tirgū, pievērst lielu vērību nemainīgi augstas kvalitātes nodrošināšanai, mazumtirdzniecības tīkla efektīvai attīstībai un turpmākai uzņēmuma darbības efektivizēšanai.

"Statoil Fuel & Retail" ir autotransporta degvielas tirgotājs ar vairāk nekā 100 gadu darba pieredzi šajā nozarē, un uzņēmumam ir plašs mazumtirdzniecības tīkls Skandināvijā, Baltijas valstīs, Polijā un Krievijā. "Statoil Fuel & Retail" ir aptuveni 2300 degvielas mazumtirdzniecības vietas, tajā skaitā pilna servisa stacijas, kā arī automatizētās degvielas uzpildes stacijas.

Kā ziņots, šovasar Kanādas uzņēmums "Alimentation Couche-Tard Inc." savā īpašumā ieguvis vairāk nekā 90% "Statoil Fuel & Retail" akciju, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Statoil Fuel & Retail" pārstāvis Artūrs Eglītis.

Tas nozīmē, ka "Statoil Fuel & Retail" oficiāli kļuvis par uzņēmuma "Couche-Tard" sastāvdaļu. Kopumā uzņēmumam tagad būs vairāk nekā 8000 tirdzniecības vietu visā pasaulē.

"Statoil Fuel & Retail Latvia" ikdienas sadarbību ar klientiem un piegādātājiem šis notikums neietekmē, norādīja Eglītis. Tāpat kā līdz šim, "Statoil" Latvijā turpina sniegt visus pakalpojumus un turpinās to darīt ar "Statoil" vārdu un "Statoil Fuel & Retail" zīmolu.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais