Kādreizējā izdevniecība "Fenster" prasa tiesisko aizsardzību

Preses izdevējs SIA "Izdevniecība Logos", kura nosaukums līdz šā gada jūnija sākumam bija SIA "Izdevniecības nams "Fenster"", iesniedzis tiesā pieteikumu noteikt uzņēmumam tiesisko aizsardzību.

Kā liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija, "Izdevniecība Logos" pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesa noteikšanu iesniegusi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā, kas pagājušajā nedēļā ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Pēc Latvijas tiesu portāla datiem, "Izdevniecības Logos" pieteikums tiesā saņemts 7.jūnijā un tas nodots tiesnesei Sanitai Rūtenbergai. Pagaidām tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

"Fenster", kurai kopš šā gada 4.jūnija juridiskais nosaukums ir "Izdevniecība Logos", apgrozījums pagājušajā gadā bijis 2,615 miljoni latu. Tas ir par 11,9% mazāk nekā 2010.gadā. Uzņēmuma peļņa pieaugusi 19 reizes - no 1052 latiem 2010.gadā līdz 20 175 latiem 2011.gadā.

Uzņēmums dibināts 1993.gadā.

Uzņēmuma īpašnieki ir Andrejs Kozlovs - 75% un Nataļja Rabša - 25%.

Patlaban izdevniecība izdodot izdevumus "Vesti Segodņa", "Vesti", "7 Sekretov", "TV programma" latviešu un krievu valodā, "Latvijas Santīms", "Mājas Dakteris", "Vesti", "Delovie Vesti", "Platinum", "N.A.M.S", kā arī uzturot mājaslapu "Ves.lv".

Ekonomika

Ja nākamā gada valsts budžetu sāktu gatavot šodien, tad tik daudz tajā atļauties nevarētu. Saeimas deputātiem izskatīšanai nodotais budžets ir sastādīts pēc jūnija ekonomikas izaugsmes prognozēm, kas bija aktuālas darbu pie dokumenta sākot. Tobrīd situācija tautsaimniecībā bija labāka nekā pašlaik. Valdības politiķi gan pagaidām nekādas korekcijas neplāno, un ir apmierināti ar panākto kompromisu, ziņo LTV raidījums “de facto”.

Svarīgākais