Pērn "Latvenergo" sociālā atbalsta projektos ieguldījusi 2,8 miljonus latu

© F64

2011.gadā AS "Latvenergo" Latvijā vērienīgākajā sociālā atbalsta kampaņā sabiedrības sociāli mazaizsargātajām grupām ir ieguldījusi 2,3 miljonus latu, sniedzot atbalstu vairāk nekā 50 000 ģimeņu. Pagājušajā gadā uzņēmums ir piedalījies vairākos sabiedrības labklājības un apkārtējās vides uzlabošanas projektos. Tādējādi AS "Latvenergo" ir veikusi Latvijā plašāko sociālā atbalsta kampaņu, portālu nra.lv informēja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Pērn AS "Latvenergo" turpināja jau iepriekš uzsākto Latvijā vērienīgāko atbalsta kampaņu sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem, gada nogalē uzsākot papildu atbalsta programmu sociāli mazaizsargātām ģimenēm ar bērniem. Šo atbalsta programmu ietvaros 2011.gadā uzņēmums ir nodrošinājis atbalstu dažādām sabiedrības grupām 2,3 miljionu latu apmērā vairāk nekā 50 000 ģimeņu visā Latvijā.

Sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību, 2011.gadā turpinot sociālā atbalsta kampaņu sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju atbalstam, Latvijas trūcīgajām un maznodrošinātajām ģimenēm tika dāvinātas 500 kWh elektrības norēķinu kartes, kā arī pēc elektroenerģijas tarifu izmaiņām daudzbērnu ģimenēm tika nodrošināta iespēja norēķināties par papildu 2 400 kWh pēc samazinātā starta tarifa. Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā pieteicās vairāk nekā 9 000 ģimeņu.

Gada nogalē tika uzsākta papildu sociālā atbalsta programma sociāli mazaizsargātām ģimenēm ar bērniem, kuras ietvaros Latvijas Pašvaldību savienībai tika nodots 40 000 elektrības norēķinu karšu (kartes vērtība 53,70 latu) dāvinājums ar mērķi tās izplatīt trūcīgajām ģimenēm ar bērniem, ģimenēm ar bērniem invalīdiem, audžubērniem vai aizbildniecībā esošiem bērniem, kā arī tām daudzbērnu ģimenēm, kas nebija pieteikušas daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmā.

Bez šīs vērienīgās atbalsta programmas AS "Latvenergo" kā sociāli aktīvs uzņēmums iesaistās dažādos sabiedrības labklājības un apkārtējās vides uzlabošanas projektos. Kopumā 2011.gadā uzņēmums piedalījās vairākos sociālās atbildības projektos, no kuriem galvenie virzieni ir skolēnu elektrodrošības atbalsta projekti, zinātne un izglītība, vide un darba aizsardzība, energoefektivitāte, industriālais mantojums, kultūra, vēsture un sports. Šo projektu norisē un īstenošanā ir ieguldīti 2,8 miljonu latu.

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais