Iekšzemes kopprodukts turpina lejupslīdi; jau mīnus 18,4%

Saskaņā ar CSP ātro novērtējumu, 2009. gada trešajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms, salīdzinot ar 2008. gada atbilstošo periodu, ir samazinājies par 18,4%.

Saglabājas apjomu kritumi mazumtirdzniecībā - par 32%, rūpniecībā - par 17%, valsts pārvaldē - par 16%. IKP ietekmē arī neiekasēto produktu nodokļu apjoms.

Jāatgādina, ka šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, Eiropas Savienības (ES) valstu ekonomika samazinājusies par 4,8%, bet lielākais kritums bijis Lietuvā - par 22,6%, liecina ceturtdien publiskotās ES statistikas biroja "Eurostat" provizoriskās aplēses.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP), salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni, bija samazinājies par 18,4%, kas bija otrais lielākais kritums starp visām ES valstīm.

Ekonomika

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais