Rosinās līdz 2012. gadam piemaksu pensionāriem par katru darba gadu nenoteikt mazāku par 0,7 latiem

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija rosinās veikt grozījumu likumā "Par valsts pensijām", paredzot, ka piemaksa par katru nostrādāto gadu arī līdz 2012. gada beigām nevarēs būt mazāka par 0,7 latiem.

Kā uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (TP), līdz šim likuma pārejas noteikumos bija noteikts, ka Latvijā dzīvojošiem vecuma un invaliditātes pensijas saņēmējiem par apdrošināšanas stāžu, kas uzkrāts līdz 1995. gada 31.decembrim, piemaksa par katru apdrošināšanas stāža gadu 2009. gadā nedrīkst būt mazāka par 0,70 latiem.

Lai arī nākamajos gados pensionārus nepakļautu nepatīkamām izmaiņām, šis pārejas posms tiks pagarināts līdz 2012.gada 31.decembrim. Tādā gadījumā būs pārliecība un drošība, ka pensijas nākamajos gados samazinātas netiks, skaidroja Barča.

Priekšlikums komisijā tika vienbalsīgi pieņemts un tiks virzīts skatīšanai Saeimā, kad tiks tālāk lemts par nākamā gada budžetu.

Tāpat komisija arī atbalstīja priekšlikumu, ka likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" no aplikšanas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli atbrīvo līdz 2012.taksācijas gadam gūtos ienākumus, kas izmaksāti no pašvaldības budžeta kā atlīdzība fiziskajai personai par sociālās aprūpes pakalpojuma - aprūpe mājās - sniegšanu.

Līdzšinējā kārtība paredzēja atbrīvošanu no šī nodokļa 2008. un 2009.taksācijas gadā.

Tāpat ziņots, ka 2010.gadā netiks indeksētas pensijas un atlīdzības par darbspēju zaudējumu un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu.

Svarīgākais