Jaunā Rīgas dome komandējumos "nobraukājusi" 23 tūkstošus; visdārgāk izmaksā Ušakovs

© Andrejs Terentjevs, f64

Jaunā sasaukuma Rīgas dome komandējumos no jūlija līdz novembrim iztērējusi gandrīz 23 000 latu.

No 1. jūlija līdz 1. novembrim pašvaldības darbinieki devušies komandējumos uz 25 pilsētām vairāk nekā desmit valstīs - Krievijā, Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Beļģijā, Francijā, Čehijā, Norvēģijā, Spānijā, Kazahstānā, Somijā, Zviedrijā, Turcijā, Polijā un Gruzijā.

Visvairāk - gandrīz 9000 latu - izmaksājis septembra sākumā notikušais komandējums uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu, kur pašvaldības delegācija Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) vadībā devās apmeklēt Maskavas pilsētas svētkus.

Vairāk nekā 1000 latus izmaksājuši trīs komandējumi. Vienā no tiem uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku pārrunāt sadarbības iespējas investīciju jomā devās Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) kopā ar Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Nikolaju Zaharovu (SC) un Šlesera biroja vadītāju Ingu Pelšu, un šis komandējums pašvaldībai izmaksāja 1662 latus.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas Eiženijas Aldermanes (LPP/LC), pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) un ārvalstu sadarbības projektu koordinatora Sergeja Gomzjakova komandējums uz Gruzijas galvaspilsētas Tibilisi pilsētas svētkiem Rīgas pašvaldībai izmaksāja 1305 latus.

Septembra vidū Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Nikolajs Zaharovs par 669 latiem Čehijas galvaspilsētā Prāgā apmeklēja uzņēmumu "Škoda".

Kā ziņots, šonedēļ Šlesera vadībā uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu dosies Rīgas domes delegācija un vairāki uzņēmēji.

Bez Šlesera Rīgas domes delegācijā ietilps Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC), Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Nikolajs Zaharovs (SC), Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) un Šlesera biroja vadītāja Inga Pelša.

Domes delegāciju papildinās arī Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents, Latvijas-Krievijas sadarbības padomes priekšsēdētājs, uzņēmējs Vasilijs Meļņiks.

Kopā ar domes delegāciju uz Maskavu dosies arī vairāki uzņēmēji, bet viņu skaits vēl tiek precizēts, aģentūrai LETA sacīja Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe.

Piecu pašvaldības pārstāvju komandējums uz Maskavu no 11.novembra līdz 13.novembrim izmaksās aptuveni 1900 latus. Viesnīcas izdevumus segs Maskavas valdība.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais