FKTK turpmāk vienuviet publiskos Latvijas banku finanšu rādītājus

Lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju informētību par banku finansiālo stāvokli un to darbības rādītājiem un atvieglotu piekļuvi komercbanku darbības datiem, turpmāk Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (turpmāk tekstā - Komisija) mājas lapā vienuviet tiks publicēti visu Latvijas komercbanku ceturkšņa publisko pārskatu galvenie finanšu rādītāji un informācija par regulējošo prasību ievērošanu.

Šodien Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (Komisija) padomes sēdē tika apstiprināti grozījumi "Banku publisko ceturkšņa pārskatu sagatavošanas noteikumos", kas paredz šāda jauninājuma ieviešanu. Tāpat ar šiem grozījumiem tiks ieviesta prasība bankām katru ceturksni savā interneta mājas lapā publiskot pašu kapitāla un minimālo kapitāla prasību aprēķina kopsavilkuma pārskatu. Arī šāda prasība ir ieviesta ar mērķi palielināt sabiedrības informētību par banku darbības rādītājiem.

Informācija par banku darbības rādītājiem Komisijas mājas lapā būs pieejama par 2012.gada 2.ceturksni, un pārskati Komisijas mājas lapā tiks publicēti ne vēlāk kā divus mēnešus pēc ceturkšņa beigām, t.i. ne vēlāk kā š.g. 1.septembrī.

"Uzsākot darba pienākumus, saskatīju nepieciešamību pēc ērtākas un uzlabotas informācijas pieejamības par banku finanšu rādītājiem. Šis ir viens no pirmajiem jaunievedumiem, lai ikviens interesents varētu ērti iepazīties un sekot līdzi Latvijas komercbanku darbības rādītājiem," uzsver Kristaps Zakulis, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs.

Svarīgākais