Grieķijas iedzīvotāji masveidā izņem naudu no bankām

Grieķijas iedzīvotāji no bankām nedēļas laikā izņēmuši 700 miljonus eiro (492 miljonus latu), liecina Grieķijas prezidenta Karola Papulija izteikumi, vēsta Asociated press.

Prezidents norāda, ka iedzīvotāji arvien vairāk bažījas, ka Grieķijai varētu nākties pamest eirozonu un atgriezties pie vājākas valūtas.

Informāciju par naudas aizplūšanu no bankām Papulijs atklājis, tiekoties ar valsts politiskajiem līderiem. Papulijs norādīja, ka Grieķijas Centrālā banka apliecinot, ka panikai šobrīd pamata neesot, tajā pat laikā brīdinot, ka situācija varētu mainīties.

Kā ziņots, Grieķijas politiķiem kopš vēlēšanām joprojām nav izdevies vienoties par jaunas valdības izveidi. Otrdien kārtējās sarunas par valdības veidošanu beidzās bez vienošanās, un Grieķijai jūnijā nāksies rīkot jaunas ārkārtas vēlēšanas. Liela daļa grieķu uzskata, ka taupības pasākumi tikai saasina valsts problēmas, negatīvi ietekmējot ekonomikas izaugsmi.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais