ES Dārza svētkos varēs uzzināt par darba iespējām ārvalstīs

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Karjeras attīstības atbalsta nodaļas un Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) pārstāvji šī gada 12.maijā piedalīsies Eiropas Savienības Dārza svētkos 2012, kas norisināsies Rīgā, Vērmanes dārzā no plkst.12.00 līdz 18.00.

Šogad ES Dārza svētku tēma saistīta ar Eiropas gadu, kas veltīts aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes jautājumiem. Eiropas gada ietvaros tiek rosinātas diskusijas un popularizēti labās prakses piemēri par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, izglītošanos mūža garumā, iespējām darba tirgū, vecākās paaudzes lomu mūsu dzīvē, kā arī jaunākās un vecākās paaudzes sadarbības un savstarpējā atbalsta iespējām

Teltī „Darbīgā Eiropa” Nodarbinātības valsts aģentūras EURES konsultanti visiem interesentiem sniegs informāciju par darba iespējām ārvalstīs, kā arī prezentēs Eiropas Mobilitātes portālu un atlases veidiem tajā. Būs pieejami arī informatīvie materiāli par NVA karjeras pakalpojumiem – dažāda tipa un veida konsultācijām, kas vērstas uz karjeras attīstību; iespēju spēlēt datorspēli, lai uzzinātu savu nākotnes profesiju; par aktīvajiem nodarbinātības pasākumiem jauniešiem, kā arī par citiem NVA pakalpojumiem.

ES Dārza svētkus rīko Ārlietu ministrija, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs, Labklājības ministrija, Rīgas Dome un ES dalībvalstu vēstniecības Rīgā. Pasākumu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par ES.