Visvairāk zvana uz Krieviju un no Lielbritānijas

"Salīdzinot datus par šī un iepriekšēja gada pirmajiem četriem mēnešiem, būtiskākās izmaiņas ir datos par ienākošajiem zvaniem - visvairāk ir zvanīts no Lielbritānijas, lai gan 2011.gada pirmajos četros mēnešos šī valsts bija vien saraksta piektajā vietā pēc Lietuvas, Krievijas, Igaunijas un Vācijas. Izejošo zvanu jomā nav vērojamas būtiskas pārmaiņas - visvairāk no Latvijas joprojām zvana uz Krieviju," informē "Telegroup" attīstības direktors Armands Meirāns.

No Latvijas šī gada pirmajos četros mēnešos visvairāk ir zvanīts uz Krieviju, Vāciju, Lietuvu, Šveici, Ukrainu, ASV, Baltkrieviju, Igauniju, Lielbritāniju un Poliju. Savukārt 2011.gada pirmajos mēnešos: Krievija, Lietuva, Vācija, Igaunija, Baltkrievija, Ukraina, Polija, Lielbritānija, Francija, Itālija.

"Kā redzams, šogad ir būtiski pieaudzis izejošo zvanu skaits uz Šveici un ASV. Šīs valstis iepriekš nebija pat desmitniekā," akcentē Armands Meirāns, piebilstot, ka tas varētu norādīt uz būtisku ekonomisko attiecību pieaugumu ar šīm valstīm.

"Vērtējot šos datus, ir jāņem vērā arī tas, ka "Telegroup" klienti ir pārsvarā uzņēmumi. Iespējams, ka ja tiktu analizēti dati par to, kā zvana privātpersonas, tad aina būtu citādāka," komentē Armands Meirāns, atgādinot, ka korporatīvo klientu jomā "Telegroup" ir pirmajā vietā starp tā saucamajiem alternatīvajiem operatoriem. Vairāk fiksētās telefonijas korporatīvo klientu ir tikai "Lattelecom".

"Mēs gan nevaram aizvietot socioloģiskos pētījumus, taču arī šādi dati par to, kur un no kurienes tiek zvanīts, var rosināt pārdomas, jo norāda uz tendencēm sabiedrībā un ekonomikā. Dati par to, uz kādām valstīm no Latvijas zvana uzņēmēji, noteikti norāda arī to, ar kurām valstīm Latvijas uzņēmējiem ir visaktīvākie kontakti," norāda Armands Meirāns.

Uz Latviju šī gada pirmajos četros mēnešos visvairāk ir zvanīts no Lielbritānijas, Krievijas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Francijas, Šveices, Zviedrijas, Nīderlandes. Savukārt 2011.gada pirmajos mēnešos: Lietuvas, Krievijas, Igaunijas, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas, Nīderlandes, Polijas, Baltkrievijas un Austrijas.

"Ienākošo zvanu datos būtiskākas izmaiņas ir saistītas ar Lielbritāniju. Te gan, domāju, ir jāmeklē saistība ar izbraucēju skaita pieaugumu. Viņi visdrīzāk izmanto savus biroja vai mājas telefonus, lai piezvanītu uz darbu saviem radiniekiem vai draugiem Latvijā," komentē Armands Meirāns.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).