Nākamnedēļ uz Maskavu dosies Rīgas domes un uzņēmēju delegācija

Nākamnedēļ Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) vadībā uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu dosies Rīgas domes delegācija un vairāki uzņēmēji.

Bez Šlesera Rīgas domes delegācijā būs arī Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC), Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Nikolajs Zaharovs (SC), Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) un Šlesera biroja vadītāja Inga Pelša.

Domes delegāciju papildinās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) viceprezidents, Latvijas-Krievijas sadarbības padomes priekšsēdētājs, uzņēmējs Vasilijs Meļņiks.

Kopā ar domes delegāciju uz Maskavu dosies arī vairāki uzņēmēji, bet viņu skaits vēl tiek precizēts, aģentūrai LETA sacīja Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe.

Piecu pašvaldības pārstāvju komandējums uz Maskavu no 11.novembra līdz 13.novembrim izmaksās aptuveni 1900 latus. Viesnīcas izdevumus segs Maskavas valdība.

Rīgas pašvaldība palīdzēs Latvijas uzņēmējiem dibināt biznesa kontaktus Krievijā, iepriekš žurnālistiem sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Kā norādīja Ušakovs, novembra otrajā nedēļā Maskavā paredzēts "apaļais galds", kur tiksies Latvijas un Krievijas uzņēmēji, lai uzlabotu savstarpējo sadarbību, dibinātu un attīstītu kontaktus. Rīgas mērs pauda cerību, ka ar domes atbalstu uzņēmējdarbībai tiks panākti pozitīvi rezultāti.