Latvijas uzņēmēji varētu eksportēt uz Pakistānu koka namus un HES turbīnas

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadība un uzņēmēji šodien piedalījās Ārlietu ministrijas organizētajās biznesa brokastīs ar Pakistānas diplomātiskā dienesta pārstāvjiem. Tikšanās laikā pakistānieši īpašu interesi izrādīja par mazo hidroelektronisko staciju turbīnām un saliekamajiem koka namiem jeb tā sauktajām EKO - mājām, kas tiek ražotas Latvijā, kā arī sadarbības partneru piesaisti savu tekstilizstrādājumu importēšanai Latvijā.

Tikšanās laikā divu Latvijas uzņēmumu pārstāvji - saliekamo koka namu ražotāja SIA "Eco House International" mārketinga menedžeris Agris Ruks un SIA "Zemgales Tehnoloģiskais centrs" direktors Māris Avotiņš prezentēja savus uzņēmumus un apsprieda divpusējās sadarbības iespējas ar Pakistānu, savukārt Latvijas - Pakistānas kopuzņēmuma SIA "PharmIdea" valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis interesējās par abu valstu vēstniecību iespējām sniegt atbalstu uzņēmuma turpmākai attīstīšanai.

Latvijas uzņēmējiem biznesa brokastīs bija iespēja tikties ar Pakistānas vēstniecības Zviedrijā padomnieku komercdarbības jautājumos Javedu Akbāra Bhati (Javed Akbar Bhatti) kungu un Pakistānas pārstāvniecības Eiropas Savienībā ekonomikas padomnieku Kvazimu Niaza (Qasim Niaz) kungu.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).