Arvien vairāk uzņēmēju Latvijā izmanto Foursquare savam biznesam

Sociālo tīklu un jaunu tehnoloģiju attīstība jau labu laiku ļauj uzņēmējiem apgūt un izmantot arvien jaunas iespējas savas auditorijas uzrunāšanai.

Jaunākie pētījumi liecina, ka pasaules mērogā sociālo tīklu spēļu patērētāju skaits audzis par 71% kopš 2010. gada, sasniedzot 510 miljonus pasaules iedzīvotāju jeb pusi no visu interneta lietotāju skaita. 81 miljons no tiem sociālo mediju spēles spēlē katru dienu, savukārt 41 miljons - vairākas reizes dienā.

Šī gada 16. aprīlī sociālās platformas Foursquare lietotāji visā pasaulē atzīmēs Foursquare dienu. Arī Latvijā Foursquare entuziasti organizē pasākumu, kas iekļausies vairāk nekā 1800 Foursquare dienai veltītajās pasaules norisēs. Šogad Foursquare diena Latvijā veltīta diviem galvenajiem mērķiem - uzņēmumu iesaistīšanai kļūt par spēles elementiem, ļaujot gan lietotājiem, gan uzņēmējiem novērtēt priekšrocības, ko sniedz šis sociālais tīkls, kā arī Rīgas vārda popularizēšanai pasaulē, kas veiksmīgi aizsākta ar Rīgas virtuālās nozīmītes iegūšanu šī gada martā.

Latvijā šobrīd ir aptuveni 10 000 Foursquare dalībnieku. Līdz ar lietotāju skaita palielināšanos, aizvien vairāk uzņēmumu pievēršas šai sociālajai platformai. Kā uzskata pasaules Foursquare iniciatīvas vēstnieks Latvijā Mareks Matisons, “straujš kāpums lietotāju skaita ziņā iespējams vien tad, ja par spēles elementu kļūst arī vietējie uzņēmumi un ja tie sapratīs, ka virkne sociālo platformu lietotāju atsauksmju jau raksturo viņu biznesu sniedzot lietderīgas rekomendācijas”.

Analizējot populārākās vietas Rīgā, kurās visbiežāk reģistrējas Foursquare lietotāji, atklājās, ka 1. vietā ir starptautiskā lidosta “Rīga”, taču nākamās vietas topā aizņem tieši tirdzniecības centri. Tirdzniecības parks (t/p) “Alfa” ir otrajā vietā, kā arī populārākā vieta starp visām tirdzniecības un izklaides vietām Rīgā, kurā reģistrējas foursquare lietotāji, un atbilstoša vieta, kur vienkopus iespējams iesaistīt un uzrunāt uzņēmumus- restorānus, veikalus un klientu apkalpošanas centrus. Tādēļ starptautiskajā Foursquare dienā Latvijas oficiālais pasākums būs

tieši t/p “Alfa”.

Svarīgākais