Premjers veicinās Latvijas ekonomisko sadarbību ar Dāniju

Svētdien, 15.aprīlī un pirmdien, 16.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis darba vizītē apmeklēs Dāniju ar mērķi stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību.

Vizītes ietvaros premjers tiksies ar Dānijas premjerministri Helli Torningu-Šmitu (Helle Thorning - Schmidt), lai pārrunātu aktuālos ES jautājumus, t.sk., kohēzijas politikas un tiešmaksājumu tēmas, ekonomisko sadarbību, kā arī Ziemeļvalstu sadarbību un tās nākotni.

Ministru prezidents tiksies ar transporta un loģistikas uzņēmuma DSV valdes priekšsēdētaju Kurtu Larsenu (Kurt Larsen) un viesosies uzņēmumā Better Place, kurā tiks prezentēti Dānijā ražoti elektromobīļi. Premjers piedalīsies diskusijā Baltijas attīstības forumā (BAF), iezīmējot pašreizējo ekonomisko situāciju Latvijā un informējot par panākumiem krīzes pārvarēšanā, kā arī piedalīsies BAF jauno telpu svinīgajā atklāšanā. Tāpat Ministru prezidents plāno uzstāties ar runu par ekonomikas izaicinājumiem un attīstību Baltijā un starptautisku uzņēmumu biznesa iespējām Dānijas Korporatīvās pārvaldības institūta organizētā konferencē.

Ministru prezidents Latvijā atgriežas pirmdien, 16.aprīlī.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).