Latvijas tirgotāji vēršas pie Putina, lūdzot apturēt "lētā Krievijas šņabja" ieplūšanu

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) ir satraukta par nelagālā alkohola pieaugošo tirgu, tādēļ tā izlēmusi spert radikālu soli un vērsties pie Krievijas valsts vadītājiem, aicinot tostarp nostiprināt Krievijas - Latvijas robežkontroli, samazinot iespējas izvest no Krievijas nelegāli degvīnu, un paaugstināt stiprā alkohola akcīzi.

LTA uzsver: pēc alkohola akcīzes nodokļa palielināšanās austrumu kaimiņu lētais alkohols straujāk ieplūst mūsu valstī. Tā rezultātā samazinājās nelegālā alkohola ražošana, bet pieauga Krievijā ražotā alkohola nelegālā tirdzniecība.

Tirgotāji ir uzaicinājuši uz sarunām Iekšlietu ministrijas speciālistus, lai ierobežotu alkohola nelegālo apriti. Vienlaikus uzskatām, ka jāaicina palīgā arī kaimiņvalsts vadība. Tāpēc esam uzrakstījuši vēstuli Krievijas Federācijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam un premjeram Vladimiram Putinam. Mēs aicinām nostiprināt Krievijas - Latvijas robežkontroli, samazinot iespējas izvest no Krievijas nelegāli degvīnu, un paaugstināt stiprā alkohola akcīzi.

Ekonomika

Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē piektdien, 27. septembrī, un sestdien, 28. septembrī, būs pazemināts ūdenslīmenis, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Latvenergo" pārstāvji. Pakāpeniska ūdenskrātuves līmeņa pazemināšana sāksies no 26. septembra.

Svarīgākais