Eiropas Komisija piešķir 54 miljonus Krievu salas infrastruktūras attīstībai

Eiropas Komisija ir apstiprinājusi Latvijas lielo kohēzijas fonda projektu, kas paredz infrastruktūras attīstīšanu Krievu salā ostas aktivitāšu pārcelšanai no Rīgas centra.

Krievu salas projektam tiks piešķirts finansējums no Kohēzijas fonda 54 miljonu latu apjomā, bet kopējās projekta izmaksas ir 104 miljoni latu.

„Esam gandarīti, ka apstiprināts Kohēzijas fonda projekts par infrastruktūras attīstīšanu Krievu salā. Tas ļaus ostas aktivitātes pārcelt prom no Rīgas centra, tādējādi šajā teritorijā uzlabojot pilsētvidi,” – norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja p.i. Vadims Jerošenko, komentējot šodien saņemto informāciju par Eiropas Komisijas pieņemto lēmumu.

Projekta ietvaros ir plānota ostas infrastruktūras izveide Krievu salas teritorijā, lai nodrošinātu četru piestātņu ar kopējo garumu 1180 metri izbūvi dažādu beramkravu pārkraušanai.

Papildus tiks izveidots piestātņu pieslēguma posms esošajai piestātnei, jauni auto pievedceļi, dzelzceļa pievadceļi, tiks rekonstruēti publiskie pievadceļi, ierīkoti ūdensapgādes, kanalizācijas un telekomunikācijas tīkli.

Projekta īstenošana novērsīs kaitējumu videi pilsētas centrā, ko rada ar ostas aktivitātēm saistītie ogļu putekļi, troksnis un satiksmes sastrēgumi. Esošā ostas teritorija tiks atbrīvota turpmākai pilsētvides attīstībai, un Rīgas brīvosta saglabās konkurētspēju Baltijas jūras reģionā. Turklāt Krievu Salas teritorijas attīstīšana nodrošinās iespēju Rīgas brīvostas infrastruktūras un aktivitāšu paplašināšanai nākotnē.

„Īstenojot šo projektu, tiks uzlabota ostas konkurētspēja, taču ne mazāk būtiski, ka uzlabosies vides situācija Rīgas centrā – mazināsies putekļi, troksnis un satiksmes sastrēgumi. Ļoti būtiski, ka Krievu salas attīstības projekts pilsētai dos vismaz 150 jaunas darbavietas,” – uzsver Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja p.i. V.Jerošenko.

Svarīgākais