Latvijā lielākais nodarbinātības pieaugums Eiropas Savienībā

Nodarbināto iedzīvotāju skaits Latvijā pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada trešo ceturksni, palielinājās par 1,4%, un tas ir labākais rādītājs Eiropas Savienībā (ES), liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Otrajā vietā ir Lietuva un Polija, kur nodarbinātība 4.ceturksnī pieaugusi par 0,7%, tad seko Vācija, Austrija un Somija ar nodarbinātības pieaugumu 0,3% līmenī.

Nodarbinātības rādītājs visvairāk pazeminājies Portugālē - par 2,7%. 2011.gadā kopumā visstraujāk nodarbinātība palielinājusies Igaunijā (+4,8%) un Latvijā (+3,9%), bet sarukusi ‒ Grieķijā (-8,5%) un Bulgārijā (-2,3%).

Saskaņā ar Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) datiem 2011.gada 4.ceturksnī pastāvīgā darbā iekārtojās 23 270 NVA reģistrētie bezdarbnieki, bet 2011.gadā kopumā - 93 600 bezdarbnieki, 78% no tiem atraduši darbu pēc dalības NVA pasākumos. Visbiežāk 2011.gadā pastāvīgajā darbā iekārtojušies vienkāršo profesiju pārstāvji, kā arī pakalpojumu un tirdzniecības darbinieki. Darba atrašanā veiksmīgākie pērn bijuši arī kvalificētie strādnieki un amatnieki - celtnieki, šuvēji, atslēdznieki, ēku celtnieki, konditori, namdari, krāsotāji, elektriķi. Darbu 2011.gadā izdevies atrast daudziem iekārtu un mašīnu operatoriem, izstrādājumu montieriem, kuru vidū ir automobiļu un traktoru vadītāji, kokapstrādes operatori, ekskavatoru vadītāji. Tāpat darbu atraduši dažādi speciālisti - tirdzniecības darbinieki, grāmatveži, medicīnas māsas, biroja administratori u.c.

Ekonomika

Alkoholisko dzērienu ražotājs "Amber Beverage Group" piedzīvojis šifrējošā izspiedējvīrusa uzbrukumu, kas rezultējies uzņēmuma datu noplūdē, aģentūrai LETA apstiprināja informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāvji