Rīgā notiks pirmais Ziemeļvalstu un Baltijas modes un tekstila forums

Pēc mēneša 13. aprīlī Rīgā pirmoreiz notiks Pirmais Ziemeļvalstu un Baltijas modes un tekstila forums „Ilgtspēja un jauni tirgi”,kura mērķis ir spēcināt modes, dizaina un tekstila industrijas attīstību Baltijas jūras reģionā un veidot vienotu platformu sadarbības veicināšanai modes industrijas jomā un ilgtspējīgas modes attīstībā.

Bez tam foruma uzdevums ir veicināt globālo sadarbību starp Ziemeļvalstu, Baltijas, Eiropas Savienības, Krievijas un NVS valstu, Ķīnas, Indijas un Lielbritānijas industriju pārstāvjiem, tā attīstot arī uzņēmumu konkurētspēju un veicinot jaunu tirgu apgūšanu. Šogad foruma fokuss ir ilgtspēja un jauni tirgi.

„Šis būs nozīmīgs pasākums Baltijas un Ziemeļvalstu tekstilrūpniecības un modes industrijai. Tas pulcinās modes industrijas gaišākos prātus ne tikai no mūsu reģiona, bet arī tālākām valstīm. Mēs apzināmies Baltijas un Ziemeļvalstu modes industrijas ekonomisko spēku un potenciālu. Esmu pārliecināts, ka forums pavērs jaunas durvis, sniegs jaunas iespējas pārrunāt idejas, lai veidotu ilgtspējīgu un ienesīgu modes biznesu,”norāda Latvijas-Lielbritānijas Tirdzniecības palātas Apvienotajā Karalistē vadītājs un viens no foruma iniciatoriem Mārcis Liors Skadmanis.

„Sadarbība starp Baltijas un Eiropas Savienības dalībvalstīm ir nozīmīgs elements ES kopīgās ekonomiskās izaugsmes veidošanā, jaunu starpvalstu projektu attīstībā un pasaules ekonomikas izaugsmē. Šīs atziņas atspoguļo arī ES stratēģija Baltijas jūras reģionam, kas ļauj mums efektīvi apvienot reģiona valstu pieredzi un resursus, veidojot kopīgu nākotni,” uzsver Ārlietu ministrijas Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītājs Jānis Mažeiks.

Forumā uzstāsies ražotāji, tirgotāji, modes eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Krievijas, Lielbritānijas un ASV. Pasākuma dalībnieki diskutēs par mazo un vidējo uzņēmumu, kā arī jauno dizaineru virzīšanu Skandināvijas, Lielbritānijas, ASV un Krievijas tirgū. Forumā par savu uzņēmumu stāstīs vadošā Ziemeļvalstu apģērbu ražotāja pārstāvji.

Pirmajā Ziemeļvalstu un Baltijas modes un tekstila forumā piedalīsies nozīmīgi veļas, apģērbu un tekstilpreču ražotāji, tirgotāji, iepircēji, tirdzniecības tīklu pārstāvji, investori no Baltijas valstīm, Skandināvijas, Eiropas un NVS valstīm. Dalībai forumā jau tagad ir pieteikušies vairāki desmiti ārvalstu veļas un tekstilpreču ražotāji, kas meklē savas produkcijas izplatītājus Baltijas valstīs, kā arī vairāku starptautisku veikalu tīklu pārstāvji no Rietumeiropas un Skandināvijas, kas vēlas atrast jaunus piegādātājus. Forumā piedalīsies iepircēju delegācijas no Maskavas un Pleskavas.

Nozīmīgs foruma pasākums, kas sniedz iespēju jau šobrīd veidot jaunus un noderīgus biznesa kontaktus un pamatu jauniem kontraktiem, ir lietišķā kontaktbirža, kurā aicinām pieteikties! Kontaktbiržas izveidotā platforma dod būtisku priekšrocību – jau pirms izstādes sazināties ar visiem forumā, izstādē un kontaktbiržā reģistrētiem dalībniekiem un iesākt sarunas par interesējošām tēmām, kuru konkretizācija var notikt foruma un izstādes norises laikā.

Forums notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Rīgā 17. starptautiskās tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstādes “Intertextil Balticum 2012” laikā, kas ir šī gada nozīmīgākais tekstilnozares pasākums profesionāļiem Baltijas valstīs. Līdzās ekspozīcijai notiks modes skates, jaunākās modes kolekciju prezentācijas un starptautiskais jauno modes mākslinieku un dizaineru konkurss “Habitus Baltija 2012”.

To rīko Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Dānijas Kultūras institūts, Latvijas-Lielbritānijas Tirdzniecības palāta Apvienotajā Karalistē un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Svarīgākais