Mudina uzņēmējus pievērsties Latvijai mazāk tradicionāliem eksporta tirgiem

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis konferencē „Eksporta diena 2012” mudināja uzņēmējus pievērsties Latvijai mazāk tradicionāliem eksporta tirgiem un aktīvāk izmantot ārlietu dienesta atbalsta iespējas.

Tāpat A.Teikmanis uzsvēra, ka „Ārlietu ministrija lepojas ar mūsu uzņēmēju panākumiem ārvalstu tirgos un apliecina savu gatavību sniegt Latvijas vēstniecību un goda konsulu iespējamo palīdzību uzņēmējus interesējošos tirgos.”

Konferencē ar prezentāciju par Ārlietu ministrijas plānotajām aktivitātēm ārējo ekonomisko sakaru jomā uzstājās arī Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas vadītāja Ligita Davidova. L.Davidova aicināja uzņēmējus piedalīties Ārlietu ministrijas organizētajās apaļā galda diskusijās „Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Latvijas vēstnieku tikšanās ar uzņēmējiem”, kā arī dažādos Latvijas vēstniecību un goda konsulu rīkotajos biznesa pasākumos.

Minēto konferenci organizē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) kopīgi ar AS „Citadele banka”. Tās mērķis ir iepazīstināt uzņēmējus ar 2012.gadā plānotajām ārējās tirdzniecības aktivitātēm un banku sektora atbalstu eksportējošajiem uzņēmumiem. Ārlietu ministrija jau otro gadu piedalās šajā konferencē, tā kā viena no galvenajām ārlietu dienesta prioritātēm ir ārējo ekonomisko sakaru veicināšana.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".