Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika

Latvijas uzņēmums sāk ielu apgaismojuma projektu Zviedrijā

Latvijas tehnoloģiju izstrādes un ražošanas uzņēmums SIA "Telemetrica" uzsācis Latvijā radīta attālināti vadāma ielu apgaismojuma "Citylight.net" pilotprojektu Zviedrijas pilsētā Kārlštādē.

Šonedēļ Kārlštādē uzsākts Latvijā radītā attālināti vadāmā ielu apgaismojuma "Citylight.net" pilotprojekts, kurā tika uzstādīta ielu apgaismojuma sistēmas "Citylight.net" vadības iekārta, kas spēj kontrolēt trīs apgaismojuma līnijas,kopā aptuveni 700 laternas.

"Citylight.net" ir ielu apgaismojuma vadības sistēma, kura ļauj lietotājam kontrolēt apgaismojumu - izslēgt, ieslēgt, pārraudzīt infrastruktūru un uzzināt par bojājumiem - no ikvienas vietas, kur pieejams internets.

2010. gadā produkts "Citylight.net" atzīts par inovatīvu eksporta produktu "Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras" rīkotajā konkursā.

Kā informēja SIA "Telemetrica" eksporta projektu vadītājs Kristiāns Līcis, ja pilotprojekta realizācija būs veiksmīga, tiks noslēgts sadarbības līgums ar firmu "LED tec" Zviedrijā, kas turpinās produkta izplatīšanu Zviedrijas teritorijā. Par mums, galvenokārt, interesējas tāpēc, ka izstrādātais produkts ir konkurētspējīgs ar līdzīgiem pasaulē vadošo tehnoloģiju izstrādātājiem, piemēram, "Philips", turklāt tam nav nepieciešama esošo laternu nomaiņa, " saka Kristiāns Līcis.

Uzņēmums jau pērnā gada nogalē noslēdzis sadarbības līgumu ar uzņēmumu Dānijā un cer ka jaunā projekta darbības līgumus ar Zviedriju izdosies noslēgt tuvāko nedēļu laikā.