"Ryanair" gatavojas izveidot bāzi lidostā Rīga

Eiropas lielākā lēto cenu lidsabiedrība "Ryanair" jau tuvākajā laikā, pateicoties vērienīgajam pasažieru plūsmas pieaugumam starptautiskajā lidostā "Rīga", gatavojas izveidot savu bāzi, šodien preses konferencē paziņoja "Ryanair" pārdošanas un mārketinga vadītājs Apvienotajā Karalistē, Īrijā un Centrālajā un Austrumeiropā Lazlo Tamas.

""Ryanair" apkalpoto pasažieru skaits starptautiskajā lidostā "Rīga" gadā drīzumā sasniegs 850 000 pasažieru gadā, un tāpēc ļoti ceram jau pašā tuvākajā laikā izveidot bāzi Rīgas lidostā, un šajā jautājumā ceram uz sadarbību ar lidostas "Rīga" vadību," norādīja Tamas.

"Ryanair" piedāvā 12 maršrutus no starptautiskās lidostas "Rīga" uz Dublinu, Glāzgovu, Liverpūli, Īstmidlendu, Londonas Stenstedas lidosu, Briseli, Milānu, Brēmeni, Diseldorfu, Frankfurti, Stokholmu un Tamperi.

"Ryanair" ir pasaulē populārākā lidsabiedrība, kura darbojas 36 bāzes lidostās un piedāvā vairāk nekā 950 maršrutus par zemām cenām uz 150 galamērķiem 26 valstīs.

2009.gada novembra beigās "Ryanair" rīcībā būs 210 jaunu "Boeing 737-800" gaisa kuģu flote un stabili pasūtījumi uz vēl 102 jauniem gaisa kuģiem, kurus lidsabiedrība saņems nākamo 2,5 gadu laikā. Lidsabiedrībā "Ryanair" pašlaik strādā vairāk nekā 7000 darbinieku, un paredzams, ka 2009. finanšu gadā tā būs pārvadājusi apmēram 66 miljonus pasažieru.

Svarīgākais