Apstiprina Baltijas aviācijas sistēmu maksātnespēju

Tiesa noraidījusi prasību par "airBaltic" mazākuma akcionāra - "Baltijas aviācijas sistēmu" maksātnespēju.

SIA "Veriko" pieteikums atzīts par nepamatotu, un maksātnespējas lieta izbeigta. Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Gan BAS, gan arī airBaltic pirms sprieduma pasludināšanas bija vērsies tiesā ar iesniegumu, lūdzot atjaunot tiesvedību un atkārtoti izskatīt lietu pēc būtības, taču tiesa nekonstatēja tādus apstākļus, kas būtu iemesls pieteikuma atkārtotai izskatīšanai, un abus lūgumus noraidīja.

airBaltic pārstāvji žurnālistiem neatklāja iemeslus, kas bijuši šī lūguma pamatā.

Rīgas rajona tiesas tiesneses Olitas Blūmfeldes lēmums savā ziņā bija visai negaidīts, jo pēdējo nedēļu notikumi liek domāt, ka BAS nav naudas, par ko samaksāt parādus.

Interesanti, ka pirms sprieduma nolasīšanas lūgumu atjaunot maksātnespējas procesa tiesvedību lūdza pašas "Baltijas aviācijas sistēmas", ko gan tiesa noraidīja. BAS pārstāvis no komentāriem atteicās.

Ar lūgumu maksātnespējas procesa lietas izskatīšanu atjaunot tiesā bija vērsusies arī Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", kas iepriekš BAS saistība pret "Veriko" 3600 latu apmērā vēlējās samaksāt. "airBaltic" pārstāvis advokāts Raivis Leimanis skaidro, ka lūgums iesniegts, jo atklājušies jauni apstākļi.

"Baltijas aviācijas sistēmu" maksātnespējas prasītāja "Veriko" pārstāvji uz tiesas sēdi nebija ieradušies.

Pilns tiesas sprieduma teksts būs pieejams otrdien - 7. februārī.

"Baltijas aviācijas sistēmām" joprojām pieder viena "airBaltic" akcija. BAS izveidojusi virkni meitasuzņēmumu, kas sniedz pakalpojumus "airBaltic", tajā skaitā visus "airBaltic" pilotus nodrošināja BAS meitasuzņēmums, kas reģistrēts Kiprā.

Ekonomika

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.