Par Latvijas ietekmīgākajiem miljonāriem atzīst Šleseru, Lembergu un Šķēli

© f64

Žurnāla "Pastaiga" jaunā ietekmīgāko miljonāru saraksta pirmajā vietā nonācis Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), aiz kura ierindojies Ventspils mērs Aivars Lembergs un uzņēmējs, Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle.

Šlesers ietekmīgāko miljonāru saraksta topa pirmajā vietā nomainījis bijušo "Parex bankas" prezidentu Valēriju Karginu, vienlaikus kļūstot arī par Latvijas visvairāk apskausto cilvēku.

Tūlīt aiz Šķēles sarakstā atrodas patlaban bagātākais un ietekmīgākais Latvijas baņķieris, "Rietumu bankas" padomes priekšsēdētājs Leonīds Esterkins, "Rietumu bankas" līdzīpašnieks Arkādijs Suharenko un viens no "Aizkraukles bankas" īpašniekiem Oļegs Fiļs.

No sievietēm miljonārēm par ietekmīgāko "Pastaigas" sarakstā joprojām atzīta "Baltic Cosmetic Holding" padomes priekšsēdētāja Ieva Plaude, kura sarakstā salīdzinājumā ar pagājušo gadu noslīdējusi no 14. līdz 23.vietai. Sarakstā parādījušies vairāki jaunpienācēji - eksministrs Gundars Bērziņš (TP), "Parex bankas" pašreizējais vadītājs Nils Melngailis, kosmētikas rūpnīcas "Dzintars" vadītājs Iļja Gerčikovs, lauksaimnieku aktīvists Valters Bruss un citi.

Sarakstā iekļuvušie miljonāri vērtēti pēc pieciem ietekmes kritērijiem: pēc izteikta totālā īpašumu vērtējuma ciparos, pēc saistības ar politiku un valstiskajiem lēmumiem pēdējā gada laikā, pēc popularitātes un atpazīstamības sabiedrībā, ietekmes uz cilvēku prātiem dzīves stila, modes un tamlīdzīgās jomās un spējas likt cilvēkiem sevi apskaust jeb vietas Latvijas visvairāk apskausto cilvēku sarakstā.