Snoras administrēšana izmaksā Lietuvai 3,2 miljonus latu

Bankas Snoras pagaidu administratora pakalpojumi, kurus divas nedēļas sniedza Saimons Friklijs (Simon Freakley) un viņa komanda ir izmaksājuši vairāk nekā 16 miljonus litu (3,2 miljonus latu), ziņo Lietuvas nacionālā banka.

Nacionālās bankas valdības priekšsēdētājs Vitas Vasiļauskas apgalvo, ka Friklija algai tika piešķirti 140 000 eiro, taču viņam bija tiesības pieņemt darbā papildu darbiniekus. Kopumā, pagaidu administratora komandā strādājuši vairāki desmiti cilvēku.

«Lai pārvaldītu tik lielu procesu, bija papildus nodarbināti finanšu uzņēmumi un eksperti finanšu jomā, ka arī auditori un juristi. Darba apjoms palielinājās, kad kļuva skaidrs, ka situācija bankā ir vēl sliktāka, nekā bija gaidīts,» portālam Delfi.lt teica Vasiļauskas.

«Situāciju ir īpaši sarežģījis tas, ka mēs esam saskārušies nevis ar parasto bankrotu, bet ar iespējamām noziedzīgām darbībām, iespējamo īpašuma zādzību un nodokļu nemaksāšanu. Pagaidu administrators ir veicis pasākumus, kuri palīdzēs aizsargāt īpašumu simtiem miljonu eiro vērtībā,» – teica Vasiļauskas.

Kā ziņots, 16.novembrī Lietuvas valdība nacionalizēja banku Snoras, pēc nedēļas tika pieņemts lēmums vērsties tiesā par bankas bankrotu.

Svarīgākais