Grib, lai budžeta izveidē iesaista profesionāļus un politiķi mazāk domātu par partiju interesēm

Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka sabalansēta budžeta izveidē jāiesaista profesionāļi un politiķiem mazāk jādomā par partiju interesēm, liecina jaunākais "DnB Nord Latvijas barometra" pētījums.

Lielākā daļa jeb 62% Latvijas pilsoņu uzskata, ka, lai izveidotu sabalansētu budžetu, tā veidošanā jāiesaista profesionāļi un ekonomisti. Aptaujātie nepilsoņi lielākoties - 56% gadījumu - pauda pārliecību, ka politiķiem būtu vairāk jādomā par Latvijas iedzīvotājiem un mazāk - par partiju interesēm.

Uz jautājumu par to, kas jādara, lai izveidotu sabalansētu valsts budžetu, 43% nepilsoņu uzsvēra, ka tā veidošana jāuztic profesionāļiem, bet 60% Latvijas pilsoņu norādīja, ka jābeidz domāt par partiju interesēm.

"DnB Nord Latvijas barometrā" 28% nepilsoņu atbildēja, ka, lai izveidotu nākamā gada budžetu, šai valdībai būtu jādemisionē un tās vietā Latvijas budžetu būtu jāveido citiem cilvēkiem, bet Latvijas pilsoņi šo atbildi izvēlējās 15% gadījumu.

Līdzīgas atbildes iegūtas arī aptaujājot krieviski un latviski runājošos. Latviski runājošie visbiežāk izvēlējās variantu, ka budžeta veidošana jāuztic profesionāļiem, ekonomistiem, bet populārākā atbilde krieviski runājošo vidū bija - partijām mazāk jādomā par savām interesēm un vairāk - par mūsu valsts iedzīvotājiem.

"DnB Nord Latvijas barometrs" tiek veidots katru mēnesi, tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais