Nedēļu pēc jaunā Rīgas Dzirkstošā bezalkoholiskā dzēriena tirdzniecības sākuma tā pieprasījums tirdzniecībā bijis tik liels, ka AS Latvijas balzams veica šī dzēriena izejvielas ārkārtas pasūtījumu ar aviotransportu, lai gada nogalē pagūtu saražot vēl vienu partiju.
“Daudz lielāks izaicinājums ir pārspēt pašiem sevi nevis konkurentus, un šoreiz mums tas ir godam izdevies. Rīgas Dzirkstošā bezalkoholiskā dzēriena pirmo partiju plānojām realizēt pakāpeniski vēl nākamā gada sākumā, tādēļ mums bija ārkārtīgi liels pārsteigums, ka nedēļu pēc Rīgas Dzirkstošā bezalkoholiskā dzēriena prezentācijas mūsu noliktavu bija atstājušas vairāki desmiti tūkstošu pudeļu šī dzēriena, tirgotāji pasūtīja aizvien no jauna, bet mums nebija vairs ko piedāvāt. Taču mobilizējām visus savus spēkus, lai gada nogalē pagūtu sagatavot vēl vienu partiju. Ja mēs pamatā nebūtu alkohola ražotāji un neredzētu pozitīvos šīs grupas dzērienu tirdzniecības rādītājus, es teiktu, ka Latvija gatavojas jauno gadu sagaidīt pilnīgi skaidrā,” pārsteigumu pauž AS Latvijas balzams zīmolu direktors Valters Kaže.
AS Latvijas balzams jaunā Rīgas Dzirkstošā bezalkoholiskā dzēriena ideja ietver domu pieaugušajiem vajadzības gadījumā neatteikties no dzirkstošam vīnam raksturīgās vieglās garšas, izbaudīt spirdzinošu vīnogu dzērienu bez alkohola un, piemēram, gadu mijā līdz ar laimes vēlējumiem tradicionāli pacelt glāzes kopā ar tuviniekiem, draugiem.
AS Latvijas Balzams kopš decembra aizsāka jaunu tirgus segmentu ar dzērienu Rīgas Dzirkstošais bezalkoholiskais, tā kļūstot par pirmo Latvijas alkoholisko dzērienu ražotāju, kas piedāvā bezalkoholisku alternatīvu tradicionālo dzirkstošo vīnu mīļotājiem. Rīgas Dzirkstošais bezalkoholiskais pieejams Latvijas balzama veikalu tīklā – 52 veikalos visā Latvijā, kā arī citos vadošajos Latvijas veikalos. Jaunais dzēriens izgatavots, kombinējot novatorisku receptūru ar Latvijas balzama tehnologu ilgus gadus krāto pieredzi dzirkstošā vīna ražošanā. Rīgas Dzirkstošais bezalkoholiskais izgatavots no dabīgas augstas kvalitātes vīnogu sulas, tā atsvaidzinošajā garšā viegli atpazīt populāro dzirkstošā vīna ražošanā izmantoto vīnogu varietāšu garšas nianses. Dzēriena spirgto buķeti bagātina un svaiguma sajūtu nostiprina rūpīgi izvēlēta un balansēta karbonizācijas pakāpe.