Biedrība "Darbu Latvijā!" aicina parakstīties par bezdarba apkarošanas plānu

Biedrība "Darbu Latvijā!" izstrādājusi plānu bezdarba apkarošanai Latvijā, aicinot iedzīvotājus par to parakstīties biedrības interneta vietnē.

Biedrības priekšlikumos uzsvērts, ka ir nepieciešams samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi no 21% uz iepriekšējiem 18% vai pat zemāk, kā arī noteikt pazeminātās PVN likmes viesnīcām kā tūrisma nozares svarīgai sastāvdaļai.

Izteikts arī aicinājums ieviest nodokļu atlaides tiem uzņēmumiem, kuri piekrīt neatbrīvot no darba darbiniekus, bet ieviest saīsinātu darbalaiku, kā arī veikt valsts un pašvaldību pasūtījumus, nodrošinot vietējiem uzņēmējiem iespēju strādāt un tādējādi iespēju maksāt nodokļus valstij.

Biedrība iesaka apdomāt iespēju novērst lata devalvāciju, samazinot lata kursu pakāpeniski, plānveidīgi, kontrolējami, tādējādi uzlabojot Latvijas uzņēmēju konkurētspēju un neapdraudot Latvijas darba cilvēkus ar neprognozējami ātru ienākumu krišanos.

Skačkovs uzsver, ka bezdarbs valstī turpina katastrofāli pieaugt, taču valdība turpina grozīt lēmumus un ciparus atbilstoši "starptautisko aizdevēju pirksta mājieniem". Valdība, pieņemot lēmumus, nerēķinās ar Latvijas iedzīvotājiem un tādā veidā vēl straujāk veicinājusi bezdarba pieaugumu valstī.

Ekonomika

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajos un saskaņošanai iesniegtajos grozījumos likumā "Par akcīzes nodokli".