Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Ekonomika

"Parex banka" valstij pirms termiņa atmaksā sešus miljonus latu

© Rūta Kalmuka F64

Akciju sabiedrība Parex banka Finanšu ministrijai pirms termiņa ir atmaksājusi 6 miljonus latu no valsts iepriekš veiktā ieguldījuma bankā.

Šobrīd valsts no Parex bankas ir atguvusi 70 miljonus latu un saņēmusi 98 miljonus latu procentu maksājumos par valsts atbalsta izmantošanu. Papildus minētajam, Parex banka ir veikusi valsts garantētā sindicētā kredīta atmaksu 164 miljonu latu apmērā, tā atbrīvojot valsts budžetu un nodokļu maksātājus no būtiskām kredītsaistībām.

Parex bankas valdes priekšsēdētājs norāda: "Atgādināšu, ka Parex bankā ir atstāti tikai problemātiskie kredīti ar ieilgušām atmaksas problēmām, līdz ar to mūsu ikdienas darbs ir saistīts ar klientiem, kuri vai nu nespēj pildīt savas saistības pret banku, vai arī nevēlas sadarboties un kārtot savus parādus. Nav arī noslēpums, ka nereti mēs saskaramies ar nopietnu pretdarbību Latvijā un ārpus tās robežām, jo daļai mūsu klientu saistību apjoms ir mērāms miljonos latu. Tādēļ droši varu apgalvot, ka katrs mūsu komandas atgūtais lats ir smaga darba rezultāts, un man ir pamatots iemesls justies apmierinātam par paveikto."

Kopš 2010.gada 1.augusta līdz šim brīdim Parex banka no problemātisko kredītu restrukturizācijas ir atguvusi vairāk nekā 200 miljonus latu. Lielākā daļa atgūto līdzekļu tika novirzīti 164 miljonu sindicētā kredīta atmaksai.