Rīdziniekiem decembrī siltumenerģijas cena paliks nemainīga

A/s „Rīgas siltums" no 1. decembra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tarifu 37,41 lati par megavatstundu (bez PVN), kas ir tāds pats kā novembrī.

Tarifs norādīts, balstoties uz AS „Latvijas Gāze” 9.decembra laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” publicētajām prognozēm, ka decembrī dabasgāzes tirdzniecības cena būs 175 Ls/tūkst.nm3.

Atsaucoties uz paziņojumā pausto informāciju, sagaidāms, ka dabasgāzes tirdzniecības cena 2012.gada janvārī un februārī būs 210 Ls/tūkst.nm3, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena būs 42,16 Ls/MWh (bez PVN).

Saistībā ar jauno akcīzes nodokli dabasgāzei, kas stājies spēkā jau no 2011.gada 1.jūlija, siltumapgādes uzņēmums ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jauno siltumenerģijas tarifu projektu. Tiek plānots, ka jaunais siltumenerģijas tarifs tiks piemērots no 2012.gada februāra. AS „RĪGAS SILTUMS” cer, ka, nepaaugstinot tarifu aktīvās apkures sezonas mēnešos novembrī, decembrī, kā arī vienā no aukstākajiem ziemas mēnešiem - janvārī, uzņēmums rīdziniekiem kaut nedaudz atvieglos maksājumus par siltumu.

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu vairāk nekā 80% sastāda izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas.

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājas lapā www.rs.lv lietotājus informē par faktiski piemērojamiem siltumenerģijas tarifiem, balstoties uz AS „Latvijas Gāze” publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” līdz tekošā mēneša 10.datumam.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2008.gada 10.septembra lēmumam Nr.287 AS „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Siltumenerģijas tarifs Rīgā decembrī ir zemākais Baltijas valstu galvaspilsētās. Tas ir par 12% zemāks nekā Tallinā un par 44% zemāks, salīdzinot ar siltumenerģijas tarifu Viļņā.

Ekonomika

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais