Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Ekonomika

Maskavas tirdzniecības centrā atver Latvijā ražoto preču stendus

5. decembrī Maskavā, tirdzniecības centrā "Ščuka", mazumtirdzniecības tīkla "Alije parusa" lielveikalā atvērts speciālizētais Latvijā ražoto pārtikas preču stendu "Rižskij dvorik".

Pasākumā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Latvijas Republikas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja, „Rīgas piena kombināta” padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš, SIA "Lāči" valdes loceklis Normunds Skauģis un citi.

Projektu "Rizškij dvorik" realizē Latvijas un Krievijas kopuzņēmums "Assol un partneri", tirdzniecības tīkls „Alije parusa” un uzņēmumu grupa "PIR" .

Realizējot šo projektu, vairāki Latvijas pārtikas produktu ražotāji ir apvienojuši savus spēkus, lai nodrošinātu nepieciešamo produkcijas klāstu un piegādes apjomus. Šobrīd "Rizškij dvorik" stendos ir atrodami ap 300 dažādu nosaukumu pārtikas preču.

Atklājot stendu, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pateicās visiem uzņēmējiem, kas ir iesaistījušies projektā. "Maskavas tirgus ir visgrūtākais mūsu uzņēmējiem, šeit ir pārstāvēta produkcija praktiski no visas pasaules un, ja mūsu ražotāji sasnieguši šeit labus rezultātus, tas nozīmē, ka ir padarīts ļoti liels darbs un arī mūsu ražotāju produkcija ir ļoti augstas kvalitātes", viņš norādīja.

"Rīgas pašvaldība no savas puses ir darījusi un turpinās darīt visu, lai lobētu mūsu uzņēmēju interese Krievijas federācijas reģionos. Popularizējot Rīgu, attīstot tūrisma programmas un aicinot ciemos pie mums uz Rīgu, mēs pastarpināti arī veidojam šo pieprasījumu pēc Latvijas precēm", viņš teica.

"Esam gandarīti, ka mums beidzot ir izdevies realizēt šo projektu. Ideja par Rīgas un Latvijas pārtikas produktu atsevišķiem stendiem ir dzimusi jau sen, taču tās realizācijai bija vajadzīgs zināms laiks", norāda „Rīgas piena kombināta” padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš.

"Lai šādi stendi varētu tikt atvērti, vairākiem ražotājiem bija jāapvienojas. Viens no galvenajiem kritērijiem, kuru nepieciešams izpildīt, uzsākot darbu ar Krievijas reģioniem un īpaši ar Maskavu, ir piegāžu apjoms. Ne visi mūsu ražotāji spēj vieni paši nodrošināt lielu apjomu, tāpēc, lai piepildītu kravas furgonus, tiem ir jākooperējas. Turklāt ienākt Maskavas tirgū katram ražotājam atsevišķi ir ļoti dārgi. Reklāma, mārketings, tirdzniecības plaukti - tas viss Maskavā maksā dārgi, un realizēt šo ieceri varēja, tikai pateicoties kooperācijai", viņš turpina.

"Ienākt Krievijas tirgū ir iespējams, ja Krievijas partneri, uzņēmēji, būs ieinteresēti mūsu produkcijā. Un Latvijā ražotie produkti ir iecienīti, pateicoties kvalitātei. Realizēt šo projektu palīdzēja arī ilggadējā sadarbība, kas mums ir ar Krievijas partneriem. Ceram, ka mēs varēsim ar laiku paplašināt produktu klātu "Rizškij dvorik" stendos. Rīgas vārds tiem ir izvēlēts, jo tas ir ar ļoti labu pieskaņu un labi pazīstams Krievijā", norādīja I. Strautiņš.

Stendos varēs iegādāties Rīgas piena kombināta, Valmieras piena, Tukuma piena kombināta,, SIA “Grāvendāle”, Lāču maizes, SIA „Royal berry”, Ventspils zivju kombināta, SIA „Kolumbija”, SIA „Kaija”, SIA „Brīvais vilnis”, SIA „Randa”, Sabiedrības IMS, AS „Latfood”, SIA „Spilva”, SIA „Pure food”, SIA „Dimdiņi”, Latvijas balzāma un SIA „Pure Chocolate” produkciju.