Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Ekonomika

"Parex bankas" mazākuma akcionārus par investīciju aizsardzību Latvijā uzklausīs valsts iestādes

Valdība šodien pilnvaroja Ekonomikas ministriju (EM) kopā ar Ārlietu ministriju (ĀM) un Valsts kanceleju uzklausīt AS "Parex bankas" mazākuma akcionārus par viņu investīciju aizsardzību Latvijā saskaņā ar starptautiskajiem investīciju līgumiem.

Šāds pilnvarojums bija nepieciešams, jo "Parex bankas" mazākuma akcionāri šā gada februārī nosūtīja vēstuli premjeram, vairākiem ministriem un arī Privatizācijas aģentūrai (PA), lūdzot Latvijas valdības pārstāvjus iesaistīties viņu ieguldījumu aizsardzībā. Tāpēc atbilstoši starpvalstu līgumiem par investīciju aizsardzību Latvijai ir jāuzklausa "Parex bankas" mazākuma akcionāri tāpat kā tas būtu gadījumā, ja ar šādu lūgumu valdībā vērstos citi ārvalstu investori.

Saskaņā ar šodien valdībā nolemto, mazākuma akcionārus uzklausīs EM kopā ar ĀM un Valsts kanceleju, pēc tam sagatavojot informāciju un ziņojot valdībai par šo sarunu gaitu un rezultātu.

PA pašlaik pieder 83,07%, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai 13,61%, bet mazākuma akcionāriem 3,32% "Parex bankas" akciju.