Kredītņēmēji neatmet cerības; rīt Kredītņēmēju apvienība tiksies ar prezidenta padomnieci

Rīt Latvijas Kredītņēmēju apvienības (LAKRA) valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko, kā arī apvienības juristes Baiba Didrihsone un Diāna Rasa tiksies ar Latvijas Valsts prezidenta padomnieci ekonomikas jautājumos Kristīni Vītolu un Stratēģiskās analīzes komisijas vadītāju Robertu Ķīli.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt kredītņēmējiem aktuālākos problēmu jautājumus un to iespējamos risinājumus, kā arī lūgt nodot prezidentam vairāk kā 10 000 iedzīvotāju parakstītu lūgumu iesniegt Saeimā LAKRA izstrādāto „Krīzes likuma” projektu.

Jāatgādina, ka LAKRA paudis neizpratni par premjera un banku vienošanos izstrādāt un parakstīt valdības un komercbanku vienošanos jeb labās prakses kodeksu par situācijas regulējumu krīzes periodā, kurā būtu nostiprināti vienoti kredītu restrukturizācijas principi un nosacījumi, pušu tiesības un pienākumi.

„Neizpratni izraisa fakts, ka kredītņēmēju tiesiskās un ekonomiskās intereses aizsargājošu dokumentu atkal izstrādās komercbanku pārstāvji. LAKRA pārstāvji tikās ar premjera padomnieci juridiskajos jautājumos Sandru Bukani un vienojās, ka ieinteresētajām pusēm nebūtu jāpiedalās likumu vai noteikumu rakstīšanā, taču tikai trīs dienas vēlāk premjers vienojās ar komercbankām izstrādāt gan labās prakses kodeksu, gan jaunu hipotekārās kreditēšanas likumu,” norāda LAKRA valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais