Zatlers: Saeima budžetu pieņems

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir pārliecināts, ka Saeima pieņems nākamā gada budžetu pie kura šodien cer pabeigt darbu Ministru kabinets.

V. Zatlers uzvēra, ka budžtes un to pavadošā likumu pakete, ir sagatavoti un izdiskutēti tik tālu, lai Saeima to saņemtu bez liekiem pārsteigumiem.

Tiesa, viņš norādīja, ka, ja pats būtu parlamentārietis, viņš ļoti rūpīgi censtos izpētīt katru dokumentu, lai budžetā netiktu iebalsoti nepārdomāti lēmumi.

Tāpat V. Zatlers skaidroja, ka pašlaik būtiskākās bažas ir par to, vai piepildīsies valdības prognozes par plānotajiem ieņēmumiem nākamā gada valsts budžetā.

Kā uzsvēra Valsts prezidents, pašlaik svarīgākais ir tas, lai budžets tiktu apstiprināts pēc iespējas ātrāk.

Jāatgādina, ka arī 2011. gada budžets būs "jāapgriež" par 500 miljoniem, tādēļ darbs pie aiznākamā gada budžeta sāksies jau drīz pēcv 2010. gada budžeta pieņemšanas.

Ekonomika

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais