LIAA šogad Latvijas uzņēmējiem noorganizējusi 91 individuālo biznesa vizīti ārvalstīs

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) šā gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijas uzņēmējiem noorganizējusi 91 individuālo biznesa vizīti ārvalstīs.

Kā informēja LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Vilistere-Lāce, šogad noorganizētas arī 22 uzņēmēju grupu tirdzniecības misijas ārvalstīs, kurās piedalījušies 176 uzņēmēji.

Savukārt septiņās valsts augstāko amatpersonu vizītēs biznesa delegāciju sastāvā piedalījušies 178 uzņēmēji.

Sniegts arī atbalsts 78 uzņēmējiem dalībai 28 izstādēs, nodrošinot pirms izstādes tiešā mārketinga pakalpojumus un strādājot ar uzņēmumiem kopā stendā.

Šogad LIAA organizētajos informatīvajos un izglītojošos semināros par eksporta jautājumiem piedalījušies 1510 dalībnieki. Kopumā šogad notikuši jau 26 semināri par eksporta jautājumiem.

Vislielākā interese uzņēmējiem saistībā ar ārējo tirgu jautājumiem ir par Norvēģiju, Zviedriju, Vāciju, Krieviju un Dāniju.

Ekonomika

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) regulāri veic patēriņa preču cenu salīdzinājumu valsts lielāko pārtikas veikalos kopš 90.gadu vidus. Vidējās cenas aprēķina atbilstoši mazumtirdzniecības uzņēmumu cenu zīmēs norādītām, nerēķinot akciju cenas.

Svarīgākais