Nostiprina Krievijas biznesu, izvietojot datus Latvijā

Nestabilā situācija pasaules ekonomikā liek Krievijas kompānijām lūkoties pēc jauniem stratēģiskiem virzieniem sava biznesa attīstībā, nostiprināšanā, kā arī risku diversifikācijā.

Sekojot šai tendencei, Eiropas datu centru operators Digitālās Ekonomikas Attīstības Centrs (DEAC), piedāvā risinājumus Krievijas biznesa datu pārvietošanai uz Latviju. Pēdējo gadu novērojumi liecina, ka šādu pakalpojumu apzināšana un izmantošana kļūst par ļoti populāru tendenci Krievijas biznesā, ko steidz izmantot ieinteresētie partneri no Eiropas Savienības (ES) valstīm eksportā uz Krievijas reģionu.

Dažādu nozaru vidējā un lielā biznesa vadītājiem organizētais seminārs ļaus no cita skatu punkta paraudzīties uz jaunām iespējām, kas šobrīd pieejamas, pateicoties ES valstu partneru iestrādēm, tostarp arī no Latvijas. „Krievija ir svarīgs Latvijas ekonomiskais partneris - Latvijas ārējās tirdzniecības apjomi uz Krieviju ar katru gadu pieaug. Līdzīgi valsts eksporta pieaugumam, kas pašlaik sastāda vairāk nekā 27%, vadoties pēc Lursoft datiem, arī DEAC, attiecībā pret 2010. gadu, eksportu ir kāpinājis līdzīgi,” teic DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

Biznesa seminārā Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) un finanšu nozaru līderi dalīsies pieredzē, kas balstīta uz Krievijas reģionam individuāli izstrādātu risinājumu bāzes. Par veiksmīgu sadarbību saistībā ar DEAC jaunākās paaudzes produktiem, datu glabāšanas sistēmu un serveru segmentu dalīsies pasaules kompjūtertehnikas kompānijas DELL pārstāvis no Lielbritānijas Simon Attfield. Viena no lielākajām Latvijas bankām - Rietumu banka - sniegs konsultācijas par investīciju iespējām Latvijā. Noderīga būs Krievijas IT nozares vadošās kompānijas 5-55 uzstāšanās, kuras laikā tiks atklāts pilnvērtīgs IT pakalpojumu jomas sadarbības modelis starp Krieviju un ES valstīm.

Neskatoties uz to, ka seminārs norisināsies Maskavā, organizatori paredz, ka to intensīvi apmeklēs arī citu Krievijas reģionu pārstāvji. Interese un pieprasījums pēc DEAC datu centriem ģeogrāfiski ir ļoti plašs: „Veiksmīgs pasaules līmeņa integrators no Jekaterinburgas pēc aptuveni pusgada ilgas testēšanas savu infrastruktūru izvieto datu centrā Latvijā. Mūsu klientu lokā jau tagad ir 40 pasaules valstis, vien solis palicis līdz Japānai. Intensīvs darbs Krievijas reģionos ir atvedis lielā biznesa pārstāvi no 13 000 kilometru tālās Vladivostokas,” atklāj Andris Gailītis papildinot, ka arī šis klients, neskatoties uz milzīgo attālumu, pilnvērtīgi izmanto DEAC uzturēto platformu savu biznesa procesu nodrošināšanai.

„Kopš Maskavas pārstāvniecības atklāšanas 2010. gadā, tika būtiski nostiprinātas DEAC pozīcijas Krievijas reģionā. Šodien ir iegūta vairāk nekā 300 Krievijas kompāniju uzticība, un tas ir pamats vēlmei dalīties savu klientu stratēģisko pozīciju nostiprināšanas pieredzē, ko esam guvuši šajā laika posmā. Skaidra Krievijas biznesa vajadzību izpratne un speciāli izstrādāti risinājumi tiek augstu novērtēti mūsu klientu vidū,” stāsta Andris Gailītis.

Sasniegtais rezultāts liecina par augstu DEAC un Latvijas IT speciālistu kompetenci, paverot plašas sadarbības iespējas arī citiem IT nozares pārstāvjiem un uzņēmumiem Krievijas tirgū. Krievijā DEAC kā Eiropas IT ekspertu atzinuši arī masu mediji, piemēram, DEAC datu centru infrastruktūra tika iekļauta pasaules lielāko komerciālo datu centru sarakstā pēc elektroniskā medija RBK/Cnews analītikas.

Svarīgākais