VID liedz valstī ievest 76 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli ievest 76 280 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija noslēptas kravas automašīnā zem kravas telpas sienu apdares paneļiem un kabīnes konstrukcijās.

Vakar, 2011.gada 9.novembrī, Pāternieku muitas kontroles punktā veicot kravas automašīnas Mercedes-Benz, ko vadīja 45 gadus vecs Latvijas pilsonis, padziļinātu fizisko muitas kontroli, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka zem transportlīdzekļa kravas telpas sienu apšuvuma un kabīnes apakšējās daļas konstrukcijās ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas 76 280 "Bond", "Richmond", "Prima", "More" un "L&M" marku cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas Pāternieku muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavās, bet automašīna - aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumā līdz lēmuma pieņemšanai administratīvā pārkāpuma lietā.

Svarīgākais