Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Ekonomika

„Daiļrade koks” iegādājas mēbeļu rūpnīcu „Sāga” Tukumā un atsāks ražošanu

SIA „Tukuma mēbeles”, kas 100% pieder Latvijas mēbeļu ražošanas uzņēmumam SIA „Daiļrade koks”, ir iegādājusies no Swedbank AS rūpnīcu „Sāga” Tukumā.

Plānots, ka rūpnīca darbu atsāks jau novembrī. Jaunajā rūpnīcā uzņēmums sāks ražot jaunu produktu savā piedāvājuma klāstā – liekti līmētās mēbeles.

Pirmajā darbības gadā „Tukuma mēbeles” plāno izveidot līdz 200 darbavietām, kļūstot par vienu no lielākajiem darba devējiem Tukuma rajonā. Pirmo darbinieku atlases un komplektēšanas process tiks uzsākts jau oktobra beigās. Nākotnē darba vietu skaitu ražotnē plānots palielināt līdz 250.

„Tukuma mēbeles” plāno atjaunot rūpnīcā visu ražošanas klāstu – masīvkoka un korpusa mēbeles, kā arī liekti līmētās mēbeles.

Līdz šim "Daiļrade koks" ražošana notika 4 ražotnēs – Vaiņodē, Pļaviņās, Viļakā un Valmierā.

„Pieaugot pasūtījumu apjomiem, jutām, ka klientu ir vairāk, nekā spējam tehnoloģiski nodrošināt, tāpēc arī tika pieņemts lēmums par vēl vienas rūpnīcas iegādi. Ar šo soli paplašinām produkcijas klāstu, stiprinām savu konkurētspēju un kļūstam nopietns spēlētājs jau Baltijas līmenī,” stāsta Andris Jansons, SIA „Daiļrade koks” valdes priekšsēdētājs. „Patlaban jau ir notikušas sarunas ar jauniem potenciāliem pasūtītājiem, kas izrāda lielu interesi. Plānojam, ka pirmā produkcija jauniegādātajā rūpnīcā būs gatava jau novembrī. Iepriekšējais īpašnieks - banka ir rūpīgi saglabājusi visu rūpnīcas aprīkojumu, kas ir nepieciešams ražošanas procesam, līdz ar to praktisku darbu var atsākt ātri.”

„Esam gandarīti, ka ilgstošais investora piesaistes darbs ir vainagojies ar panākumiem un rūpnīca atsāks darbu. Galvenais mērķis ir sasniegts - rūpnīca atgriežas ekonomikas apritē un darbavietas būs atjaunotas. Rūpnīcas jaunais īpašnieks ir konkurētspējīgs, eksportējošs Latvijas uzņēmums ar labu reputāciju, novēlu viņam panākumus!” saka Daniils Ruļovs, Swedbank valdes loceklis.