Panasonic varētu piedzīvot desmitgadē lielākos zaudējumus

Japāņu elektrisko ierīču ražotājs Panasonic izteicis prognozes par ikgadējiem neto zaudējumiem 420 miljardu jēnu (2,7 miljardu latu) apmērā, kas vērtējams kā lielākais zaudējums pēdējo desmit gadu laikā.

Kā iemesli tiek minēti pārstrukturizēšanās izmaksas un jēnas vērtības pieaugums. Tāpat tiek norādīts uz vājo pieprasījumu Amerikas Savienotajās Valstīs un Eiropā.

Panasonic paātrinājis pārstrukturizēšanās procesu, cenšoties izvairīties no zaudējumiem televizoru ražošanas nozarē. Aprīlī sekoja uzņēmuma paziņojums, ka līdz 2013. gada martam, iespējams, varētu par 17 000 tikt samazināts darba vietu skaitu. Savukārt šodien, oktobra pēdējā dienā, Panasonic norādījis, ka varētu «konsolidēt» 350 000 darba vietas.

Uzņēmums sacījis, ka grasās pārtraukt šķidro kristālu paneļu produkciju. Tāpat Panasonic atcelšot savus plānus sūtīt plazmas paneļu ražošanas iekārtas uz Šanhaju, kur bija paredzēts uzsākt TV detaļu ražošanu.

Jēnas vērtības pieaugums radījis situāciju, kurā Panasonic arvien grūtāk ir sacensties ar tā konkurentu Samsung Electronics. Nākamā ceturkšņa zaudējumi, salīdzinājumā ar analogo ceturksni pērn, varētu sasniegt otro lielāko atzīmi vēsturē.

Svarīgākais