Liepājas uzņēmēji domā inovatīvi

20.oktobrī ar bezmaksas semināru Liepājas latviešu biedrības namā turpinājās semināru sērija "ES atbalsts uzņēmējdarbībai un ekonomiskās izaugsmes veicināšanai". Seminārā piedalījās 45 dalībnieki - topošie un esošie uzņēmēji, studenti, zemnieki, pašvaldību darbinieki un citi interesenti.

Ar Liepājas uzņēmējiem tikās profesore LU EVF Starptautisko ekonomisko attiecību katedrā Margarita Dunska, kura apliecināja: Latvija ir ceļā uz inovatīvu ekonomiku. To pierādīja arī Kurzemes biznesa inkubatora vadītāja Mārtiņa Vidzenieka prezentētie KBI jaunie uzņēmumi. Piemēram," XL Sound Lab" ražotās skandas jeb tumbas, kuras kalpo arī Latvijas Nacionālajā teātrī; rotaļu lāčīši no firmas "Wooly Word"; suņu kaku savākšanas kastītes no firmas "ADD" un skrejritenis no" MGS Factory". M.Vidzenieks stāstīja par ideju, ar kuru viens amerikānis kļuva par miljonāru - akmens kā mājdzīvnieks, kuru var nomazgāt, apčubināt, bet, ja to aizmirst, arī nekas ļauns nenotiek. Galvenais noticēt, ka akmens ir dzīvs.

SIA Demarsch konsultants Arturs Štamers informēja klātesošos par aktualitātēm ES fondu apguvē, bet LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vecākā speciāliste Eva Surgofte stāstīja konkrēti par sava uzņēmuma piedāvājumiem un visbiežāk pieļautajām kļūdām, rakstot un realizējot projektus. Hipotēku bankas Pārdošanas vadītāja juridiskām personām Daiga Buhholce iepazīstināja ar banku iespējām palīdzēt uzņēmējiem un Garantiju aģentūras projektu vadītāja Gerda Štokmane stāstīja par garantiju sniegšanas iespējām.