VID aiztur vairāk vērienīgu kontrabandas kravu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus, novērsa intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu - mēģinājumu ievest 3100 skuvekļu asmeņu komplektus ar viltotām preču zīmēm, kā arī mēģinājumu nelegāli ievest 36 200 "Bond Street" markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām vieglās automašīnas konstrukcijās.

Vakar, 6.oktobrī, VID muitas amatpersonas Silenes muitas kontroles punktā, veicot padziļinātu kontroli vieglajai automašīnai Volvo S80, kuru vadīja 41 gadu vecs Lietuvas pilsonis, konstatēja, ka automašīnas priekšējos spārnos un sliekšņos, priekšējos un aizmugures bamperos, kā arī automašīnas nesošās konstrukcijas daļā speciāli izveidotajos slēpņos, apejot muitas kontroli, tika slēptas 36 200 "Bond Street" markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

6.oktobrī, VID muitas amatpersonas Daugavpils muitas kontroles punktā izņēma 3 100 "Fusion", "Mach-3 Turbo", "Mach-3" un "Venus" skuvekļu asmeņu komplektus ar viltotām preču zīmēm. Preces tika izņemtas, pamatojoties uz Intelektuālā īpašuma aizsardzības aģentūras "Intels Latvija" atzinumu par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot un 201.10.panta 3.daļas par muitas režīma piemērošanu kontrafaktām un pirātiskām precēm vai šo preču pagaidu uzglabāšanu.

Izņemtās cigaretes un viltotās preces novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīna - muitas kontroles punktu aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumā līdz attiecīgo administratīvo lietu izskatīšanai.