VID aiztur vairāk nekā 14 tūkstošus kontrabandas cigarešu un 1000 litrus degvielas

Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk - VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz austrumu robežas, nedēļas nogalē novērsa mēģinājumus nelegāli ievest 14 640 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām un 1000 litrus degvielas.

Cigaretes bija paslēptas pārtikas produktu un citu preču iepakojumos un automašīnas degvielas tvertnē izveidotā slēptuvē, bet degviela atradās divās kravas automašīnai papildus uzstādītās tvertnēs.

Vakar, 2011.gada 2.oktobrī, VID muitas darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām Kārsavas muitas kontroles punktā, veicot pasažieru vilciena Sanktpēterburga - Rīga pasažieru bagāžas kontroli, kādas 52 gadus vecas Latvijas pilsones ceļasomā konstatēja nedeklarētas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Kopumā 4 900 "Chesterfield", "Glamour" un "Kiss" markas cigaretes bija paslēptas tukšās pārtikas preču - sulas, kefīra, sauso brokastu pārslu - pakās, kā arī citu preču iepakojumos.

Šī gada 1.oktobrī Silenes muitas kontroles punktā padziļinātās kontroles gaitā VID darbinieki atklāja, ka tukšai kravas automašīnai Renault, ko vadīja 25 gadus vecs Baltkrievijas pilsonis, ir papildus uzstādītas divas degvielas tvertnes, kas nav pievienotas degvielas padeves sistēmai. Nestandarta tvertnēs atradās 1000 litri dīzeļdegvielas.

Savukārt Vientuļu muitas kontroles punktā sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, pārbaudot automašīnu Volkswagen, ko vadīja 24 gadus veca Latvijas pilsone, VID darbinieki somā zem personīgajām mantām konstatēja paslēptas nedeklarētas 1 400 "More" markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Piektdien, 30.septembrī, Terehovas muitas kontroles punktā, veicot 51 gadu veca Latvijas pilsoņa vadītas automašīnas Volkswagen padziļināto kontroli, VID darbinieki atklāja, ka degvielas tvertnē ir izveidota lūka, kurā noslēptas 8 340 nedeklarētas "NZ" markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.¹² pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes un degviela novietota muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīnas - aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumos līdz attiecīgo administratīvo lietu izskatīšanai.