Spriedīs par vērienīgiem biznesa projektiem: panorāmas ratu un medicīnas tūrismu

Rīgas domē šodien notiks Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes otrā sēde, kurā tiks apspriesti vairāki būtiski publiskās un privātās partnerības projekti.

Sēdē skatīs jautājumus par Rīgas kino fonda un filmu komisijas veidošanu, par medicīnas tūrisma veicināšanu pilsētā, par moderna panorāmas rata projekta realizāciju un citus jautājumus, kā arī tiks uzklausīti vairāki uzņēmēju priekšlikumi.

Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome ir Rīgas domes izveidota koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģijas līdz 2025.gadam un Rīgas attīstības programmas 2006.-2012. gadam dokumentos definētos pilsētas ilgtermiņa attīstības stratēģijas veicamos uzdevumus.

Padomes uzdevums ir sekmēt labvēlīgas vides izveidošanu publiskās un privātās partnerības projektu īstenošanai un veicināt šīs partnerības izmantošanu, piesaistot privāto kapitālu publiskās infrastruktūras izbūvei un publiskajiem pakalpojumiem, kā arī nodrošināt informatīvo saikni starp Rīgas domi, valdību, citām pašvaldībām, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām pilsētas attīstības koordinācijas un vadības jautājumos.

Svarīgākais