Šogad lielākais štatu mazinājums valsts pārvaldē un rūpniecībā, kurās darbu zaudējis katrs piektais

Šā gada pirmajos deviņos mēnešos vislielākais darba vietu samazinājums skāris valsts pārvaldi, kur darba vietu samazinājums veidojis 21%, un apstrādes rūpniecību ar 20%.

Līdz ar to šie rādītāji attiecīgi ir mainījuši pozīcijas reģistrēto bezdarbnieku skaitā pēc dzimuma. Proti, ja šā gada sākumā bija vērojams, ka vīrieši bezdarbnieku rindās dominēja, tad kopš augusta bezdarbnieku rindās ir 51% sieviešu un 49% vīriešu.

Vērojot bezdarbnieku sadalījumu pēc profesijām, šobrīd, tāpat kā iepriekšējos gados, NVA reģistrēti visvairāk palīgstrādnieki, otrā vietā - mazumtirdzniecības veikalu darbinieki, bet trešajā ierindojas apkopējas, apsteidzot iepriekš celtnieku un automobiļu vadītāju profesijas pozīciju.

NVA direktore Baiba Paševica norāda, ka saskaņā ar operatīvajiem datiem šā gada 19.oktobra valstī reģistrēti vairāk nekā 153 000 bezdarbnieku. Tas nozīmē, ka pašreiz uz vienu NVA reģistrēto brīvo darba vietu ir 81 bezdarbnieks. Iepriekšējā gada septembrī tie bija septiņi cilvēki uz vienu reģistrēto vakanci, bet 2007.gada septembrī - divi bezdarbnieki uz vienu brīvo darba vietu.

Svarīgākais