"Rīgas šprotes" piedalīsies pasaules pārtikas izstādē Maskavā

© publicitātes foto

Biedrība RĪGAS ŠPROTES un tās biedri, 7 zvejas produktu pārstrādes uzņēmumi: SIA UNDA(Engure), SIA RĀNDA, SIA LĪCIS-93(Roja), SIA SABIEDRĪBA IMS(Mērsrags), AS BRĪVAIS VILNIS(Salacgrīva), SIA GAMMA-A, SIA KARAVELA(Rīga), 13. līdz 16. septembrim, Maskavā piedalīsies starptautiskajā pārtikas produktu izstādē PRODEXPO.

Izstāde no 1992.g. ir nozīmīgs ikgadējēs pasākums pārtikas sfērā Krievijā un Austrumeiropā un tajā piedalīsies 1266 kompānijas no 58 valstīm. Zivju un jūras produktu sektorā piedalās 127 kompānijas no 16.valstīm, tai skaitā no Krievijas, ASV, Ķīnas, Norvēģijas. RĪGAS ŠPROTES stends tiek pozicionēts, kā Latvijas nacionālais zivsaimniecības stends.

Visi uzņēmumi izstādīs savu produkciju un darbosies kopējā RĪGAS ŠPROTES 152 kv/m stendā ar vairāk nekā 100 produkcijas veidiem, t.sk. tādiem atzītiem produktiem, kā Rīgas šprotes, Šprotes, Cara šprotes, Šprotes stikla burciņās ar uzgriežamu vāciņu, konservēti laši, mencu aknas, pastētes un konservi no Baltijas jūras un okeāna zivīm, zivju kulinārijas izstrādājumiem. Zivju konservi tiks iesniegti vērtēšanai arī degustācijas konkursā.Uzņēmumiem piedalīšanās izstādēs Krievijā ir jau ilggadēja pieredze un tas tiek uzskatīts par pašreiz apjomu ziņā nozīmīgāko eksporta virzienu. 2011.gadā, salīdzinot ar 2010.gadu Biedrības uzņēmumu ražošanas apjomi pēc krizes 2009.gadā, palielinājušies par 15%., līdz ar to palielinot arī eksporta apjomus. Pašrez palielināt zivju konservu ražošanas apjomus liedz izejvielas- Baltijas jūras brētliņu un Rīgas jūras līča reņgu nepietiekamība, pieaugot saldētu zivju eksportam un ierobežoto nozvejas kvotu dēļ. Uzņēmumu darbību ietekmē arī darbaspēka trūkums atsevišķos reģionos.

Esot kopējā stendā uzņēmumi var koordinēt savu darbību produkcijas piegāžu, apjomu sortimenta ziņā. Tikšanās paredzēta ne tikai partneriem no Krievijas un Austrumeiropas, bet arī no citām valstīm. Kopumā no Biedrības un uzņēmumiem izstādē un stendā darbosies 21 pārstāvji, t.sk. uzņēmumu īpašnieki un augstākā līmeņa vadītāji, kas ļauj uz vietas operatīvi pieņemt lēmumus.

Plānots, ka stendu apmeklēs Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā E. Skujas kungs.

Dalība izstādē tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem.

2011.gadā RĪGAS ŠPROTES un tās uzņēmumi piedalījās izstādēs Maska-PRODEXPO-2011, kā arī izstādēs Briselē, Amsterdamā. Š.g. oktobrī uzņēmumi piedalīsies izstādē ANUGA -2011 Ķelnē.

Svarīgākais