''Parex bankas'' Lietuvā zemniekiem izsniegs kredītus ar atvieglotiem nosacījumiem

Latvijas "Parex bankas" meitas uzņēmums Lietuvā "AB Parex bankas" uzvarējis Lietuvas Zemkopības ministrijas un Lauku kredītgarantiju fonda rīkotajā konkursā un viens no pirmajiem parakstījis līgumu par kredītu ar atvieglotiem nosacījumiem izsniegšanu investīciju projektiem lauksaimniekiem un zemnieku saimniecībām.

Līgumu paredz, ka banka lauksaimniekiem un zemnieku saimniecībām izsniegs kredītus 969 000 eiro (vairāk kā 680 000 latu) apmērā, kas tiks piešķirti no Lauku kredītgarantiju fonda līdzekļiem. Kopumā Parex bankas kopā ar septiņām citām bankām lauksaimniekiem un zemnieku saimniecībām izsniegs kredītus 100 miljonus litu (20,23 miljoni latu) apmērā. Aizdevumi investīciju projektiem tiks izsniegti uz termiņu līdz septiņiem gadiem.

"Pirms vairākiem gadiem īstenojām Lauksaimniecības programmu, tādēļ šis līgums ar Lauku kredītgarantiju fondu ir kārtējais solis uz priekšu, lai stimulētu uzņēmējdarbības aktivitātes lauku teritorijās. Nepieciešamības gadījumā, ja pieprasījums pēc šiem kredītiem būs augsts, esam gatavi šim mērķim izmantot arī savus resursus. Saskaņā ar noslēgto līgumu, banka ir atbildīga par saņemto līdzekļu izsniegšanu klientiem noteiktā laika posmā, tādēļ esam jau sākuši darbu, lai izpildītu savas saistības - līdzekļu saņemšanu, tirgus analīzi un potenciālo klientu atrašanu, kuri vēlas īstenot perspektīvus investīciju projektus," norāda Parex bankas lauksaimniecības sektora finansēšanas programmu vadītājs Renaldas Domeika.