”Latvenergo” uzvar konkursā par elektroenerģijas piegādi Rīgas lidostai

AS „Latvenergo” uzvarējusi starptautiskās lidostas „Rīga” izsludinātajā atklātajā konkursā par elektroenerģijas iegādi turpmākajiem diviem gadiem 30 GWh apjomā.

Konkursa rezultāti apstiprināti VAS „Starptautiskā lidosta Rīga” valdes sēdē. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz atklātā konkursa „Elektroenerģijas iegāde” piedāvājumu izvēles kritēriju – atbilstoši konkursa nolikumam, uzvarēja tas elektroenerģijas pārdevējs, kurš spēja piedāvāt izdevīgāko piedāvājumu. Lidostas „Rīga” izsludinātajam konkursam bija pieteikušies vairāki pretendenti.

Kā atzina AS „Latvenergo” elektroenerģijas pārdošanas direktors Dāvis Skulte, aizvadītajos divos mēnešos Latvijas energokompānija uzvarējusi piecās publiskā iepirkuma procedūrās, kur AS „Latvenergo” piedāvājums atzīts par visizdevīgāko.

AS „Latvenergo”, aktīvi piedāvājot savus pakalpojumus Baltijas valstīs, Latvijā apkalpo 1231 uzņēmumu, Lietuvā – 578, savukārt Igaunijā AS „Latvenergo” tirgo elektroenerģiju pavisam 45 tirgus dalībniekiem.

AS „Latvenergo” ir lielākais elektroenerģijas ražotājs un tirgotājs Latvijā, kas apgādā ne vien regulētā tirgus klientus – mājsaimniecības un saistītos lietotājus, bet arī veiksmīgi sadarbojas ar tirgus klientiem, kuri elektroenerģiju iepērk par vienošanās jeb tirgus cenu. Kopumā Latvijas enerģētikas uzņēmums iekarojis 30% no Baltijas kopējā tirgus, aktīvi izvēršot tirdzniecību arī ārvalstīs, savukārt kompānijas kopējais klientu skaits pārsniedz vienu miljonu.

Svarīgākais