Tukuma lidosta gatava gaisa satiksmes vadību uzticēt austriešiem

30. augustā notikušas pārrunas starp SIA „Tukums Airport” vadību un Austrijas valsts uzņēmuma "Austro Control" GmbH pārstāvjiem Alfredu Gulderu un Romānu Vimmeru . Sarunas laikā apspriests jautājums par gaisa satiksmes vadības organizēšanu Tukuma lidostā.

Uzņēmums "Austro Control" GmbH nodarbina ap 1000 darbinieku, tajā skaitā 330 gaisa satiksmes vadības dispečerus, kas dod iespēju uzņēmumam sniegt gaisa satiksmes vadības pakalpojumus, nodrošinot drošu gaisa satiksmi ne tikai visās Austrijas lidostās, bet arī deviņās Vācijas lidostās.

Vēl aktuālāks jautājums par gaisa satiksmes nodrošināšanu lidostā „Tukums” kļuva pēc 2011. gada 25.augusta Tukuma domes pieņemtā lēmuma par saskaņojumu Tukuma lidlauka izmantošanai, atceļot iepriekš noteiktos lidostas darbības ierobežojumus, kas sekmēs visa reģiona attīstību.

Pēc Tukuma lidostas Biznesa attīstības direktores Marijas Krivošejas teiktā, uzņēmums "Austro Control" GmbH pirmais izteica piedāvājumu par sadarbību. Tā kā lidosta „Tukums” jau vairāk kā divus gadus veic nesekmīgas sarunas ar VAS „Latvijas gaisa satiksme” pārstāvjiem, SIA „Tukums Airport” nebija pamata nepieņemt austriešu kolēģu piedāvājumu.

Austrijas uzņēms ir gatavs ienākt lidostā „Tukums” ar savām idejām un investīcijām projektā. „Mēs būtu priecīgi, ja lidostā „Tukums” gaisa vadības pakalpojumus nodrošinātu Latvijas uzņēmums, bet, mums līdz galam neizprotamu iemeslu dēļ, VAS „Latvijas gaisa satiksme”, kas pieder Satiksmes ministrijai (ministra U.Auguļa vadībā) un kas šobrīd ir vienīgā gaisa satiksmes vadības pakalojumu nodrošinātāja Latvijas Republikā, nebija gatava rast risinājumu sadarbības īstenošanai. Tieši tādēļ mums nākas piekrist ārvalstu partnera piesaistei,” paziņoja Marija Krivošeja.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais