Konceptuāli vienojas par mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu samazināšanu ar Krieviju

Pēc augustā notikušajām Baltijas valstu un Krievijas Federācijas pārstāvju sarunām Satiksmes ministrija (SM) ir uzsākusi saprašanās memoranda par viesabonēšanas tarifu samazināšanu ar Krievijas Federāciju izstrādi.

SM Sakaru departamenta direktors E.Beļskis un Krievijas Federācijas Sakaru un masu saziņas ministrijas Starptautiskās sadarbības departamenta direktors A.Muhanovs apsprieda jautājumu par abu valstu mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu samazināšanu un vienojās par jautājuma turpmāku izskatīšanu un konsultāciju veikšanu ar mobilo sakaru operatoriem. Latvijas mobilo sakaru operatori konceptuāli atbalsta sarunu uzsākšanu.

"No šāda memoranda noslēgšanas un mobilo sakaru operatoru savstarpējas sadarbības ieguvēji būs visi Latvijas mobilo sakaru lietotāji, kas apmeklē Krievijas Federāciju darba jautājumos vai atpūtā", norāda Sakaru departamenta direktors E.Beļskis.

SM un Elektronisko sakaru direkcijas pārstāvji piedalījās sarunās ar Krievijas Federācijas Sakaru un masu saziņas ministrijas delegāciju par 790-862 MHz frekvenču joslas jeb "ciparu dividendes" lietošanu un parakstīja vienošanos par tās nosacījumiem.

Svarīgākais