Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Ekonomika

Stradiņa universitātē visas valsts apmaksātās rezidentūras vietas aizpildītas

Rīgas Stradiņa universitātē šogad papildkonkurss uz valsts apmaksātajām rezidentūras vietām jaunajiem ārstiem nenotiks, jo visas 107 piedāvātās vietas ir jau aizpildītas.

Līdz ar to studijas uzsāktas šādās specialitātēs: anesteziologs reanimatologs, internists, endokrinologs, neonatologs, bērnu ķirurgs, bērnu pneimonologs, bērnu nefrologs, bērnu hematoonkologs, pediatrs, ģimenes ārsts, ginekologs dzemdību speciālists, ķirurgs, traumatologs ortopēds, onkologs ķīmijterapeits, urologs, torakālais ķirurgs, neatliekamās palīdzības ārsts, infektologs, laboratorijas ārsts, radiologs diagnosts, narkologs, psihiatrs, paradontologs, bērnu zobārsts, oftalmologs, otorinolaringologs, neirologs, patologs, fizikālās un medicīniskās rehabilitācijas ārsts.

Maksas studijas rezidentūrā Stradiņa universitātē šogad uzsākuši 16 rezidenti.

Arī Latvijas Universitātes Rezidentūras attīstības programmas vadītāja Anda Požarnova pastāstīja, ka visas piedāvātās 13 budžeta rezidentūras vietas ir aizpildītas un īpaši liels pieprasījums un konkurss esot bijis uz kardioloģiju, kur uz septiņām piedāvātajām budžeta vietām pretendēja 23 cilvēki. Uz četrām ģimenes ārstu vietām pretendēja 19 mediķi. Ievērojami mazāks konkurss bijis uz sporta mediķa vietu terapeitiskās radioloģijas vietu.

Par maksu studijas rezidentūrā Latvijas Universitātē uzsāka 35 medicīnas darbinieki.

Jau ziņots, ka visvairāk budžeta rezidentūras vietu Stradiņa universitātē tika piedāvātas ģimenes ārstiem - kopumā 21, 13 - anesteziologa reanimatologa, pa astoņām - ķirurga un pediatra specialitātē. Tāpat tiek piedāvātas piecas vietas ginekologa, dzemdību speciālista specialitātē, četras - infektologiem. Pa trim vietām piedāvātas tādās specialitātēs kā bērnu ķirurgs, internists, laboratorijas ārsts, neatliekamās medicīnas ārsts, onkologs ķīmijterapeits, kā arī psihiatrs.

Pārējās specialitātēs bija pieejamas pa vienai vai divām valsts apmaksātajām rezidentūras vietām.