Google peļņa ceturksnī sasniedz 1,64 miljardus ASV dolāru

ASV interneta gigants "Google" paziņojis par rekordlielu ceturkšņa peļņu savā vēsturē, balstoties uz ko var pieļaut, ka interneta reklāmas tirgus uzņem apgriezienus pēc globālās finanšu krīzes, ceturtdien vēsta BBC.

Interneta giganta Google peļņa šī gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājusies par 27% līdz 1.6 miljardiem ASV dolāru. Šī līdz šim ir lielākā ceturkšņa peļņa Google 11 gadu pastāvēšanas laikā, ziņo BBC.

Ieņēmumi savukārt sasniedza 4,38 miljardus dolāru (2,06 miljardus latu), krietni pārsniedzot analītiķu gaidas, kuri tos prognozējuši 1,29 miljardu dolāru (610 miljonu latu) apmērā.

"Sliktākais recesijas moments palicis aiz muguras," paziņojis Google vadītājs Ēriks Šmits, piebilstot, ka tagad kompānijai ir pamats ar optimismu skatīties nākotnē.

"Brigantine Advisors" analītiķis Koens Džilliss pauda viedokli, ka meklēšanas sistēmai "Google" pašlaik neesot reālu konkurentu.

"Yahoo turpina karāties zarā ( kā nenovākta raža par, kuru neviens neinteresējas), bet Microsoft meklētājprogrammu Bing lieto pārāk maz cilvēku,"norāda Džiliss, vienlaikus piebilstot, ka Google sasniedzis labus rezultātus visās frontēs un tāda situācija saglabāsies arī turpmāk.

Svarīgākais